Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ θέλει να εξαλείψει την παλαιστινιακή οργάνωση «Λάκκος των Λεόντων» εν τη γενέσει της

Το Ισραήλ θέλει να εξαλείψει την παλαιστινιακή οργάνωση «Λάκκος των Λεόντων» εν τη γενέσει της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιουδαία, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Ναμπλούς, Παλαιστίνη, Παλαιστινιακή Αρχή, Παλαιστίνιοι, Σαμάρια, Σκηνοπηγία | Sukkot (Εορτή της Συγκομιδής ή Εορτή των Σκηνών), Τζιχαντιστές,

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν σχετικά ήρεμο στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια [σ.σ. Δυτική Όχθη] για δύο λόγους: την επιθετική στάση του Ισραήλ, ειδικά στη Ναμπλούς και την ενίσχυση των στρατευμάτων στο εσωτερικό του Ισραήλ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Ιερουσαλήμ.

Η επιθετική στάση έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει μία νέα τρομοκρατική ομάδα. τη «Lions’ Den» [μετ.: «Λάκκος των Λεόντων»], που έχει γίνει η κύρια απειλή για τους Ισραηλινούς στη Δυτική Όχθη.

Αν και οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) συνεχίζουν να εμπλέκονται σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στον προσφυγικό καταυλισμό Τζενίν, η κύρια εστίαση είναι στη Ναμπλούς (στα ελληνικά: Νεάπολη), γιατί εάν αυτή η πόλη παραδοθεί στο χάος θα μπορούσε να λυγίσει ολόκληρη η Παλαιστινιακή Αρχή.

Η οργάνωση «Lion’s Den» έγινε ισχυρή δύναμη χάρη στο TikTok και έχει λάβει χρηματοδότηση από τη Χαμάς λόγω των επιθέσεων που έχει κάνει.

Επίσης, σε γενικές γραμμές δοξάστηκε μεταξύ των Παλαιστινίων και έκανε επίδειξη δύναμης όταν κάλεσε σε μια ημέρα οργής στην Ιερουσαλήμ νωρίτερα τον Οκτώβριο, όπου σημειώθηκαν 24 ώρες βίαιων αντιπαραθέσεων

Αυτό ώθησε το Ισραήλ να καταστήσει σαφές στην Παλαιστινιακή Αρχή ότι αναμένει σκληρότερη δράση κατά της οργάνωσης.

Οι IDF έχουν επίσης επιβάλει περισσότερους περιορισμούς στις μετακινήσεις Παλαιστινίων αμάχων, με την ελπίδα ότι αυτό θα οδηγήσει σε εσωτερική πίεση στη συμμορία.

Οι προσπάθειες έχουν μία κάποια επιτυχία, με περίπου 10 μέλη της οργάνωσης «Lions’ Den» να έχουν ήδη παραδώσει τα όπλα τους στην Παλαιστινιακή Αρχή με αντάλλαγμα την υπόσχεση ότι θα ενταχθούν στις δυνάμεις ασφαλείας της.

Το Ισραήλ έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι δεν θα χορηγούσε ασυλία σε αυτούς τους νεοσύλλεκτους εάν αποδειχθεί ότι είχαν εμπλακεί σε τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ενεργήσει εναντίον τους.

Η κύρια εστίαση είναι στη χρήση πληροφοριών για τη σύλληψη των 25-30 μελών της συμμορίας που δεν έχουν καταθέσει τα όπλα.

Το Ισραήλ κατάφερε επίσης να ανασταλεί ο λογαριασμός TikTok της οργάνωσης, επιφέροντάς της δυνητικά ένα σημαντικό πλήγμα λόγω της διαδικτυακής της εξάρτησης για την ενίσχυση της εικόνας της, το γέμισμα των ταμείων της και τη στρατολόγηση περισσότερων μελών. Αυτό διευκολύνει επίσης και την Παλαιστινιακή Αρχής να συγκρατήσει τα μέλη της.

Το δεύτερο μέρος των επιχειρήσεων του Ισραήλ και αυτό το Σαββατοκύριακο είναι η ενίσχυση των στρατευμάτων στην Ιερουσαλήμ, με αρκετές μονάδες συνοριακής φρουράς να καλούνται από εφεδρεία για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των ταραχών στις αραβικές γειτονιές.

Η κύρια πρόκληση έρχεται αυτή την εβδομάδα, καθώς οι Ισραηλινοί γιορτάζουν τις τελευταίες ημέρες [σ.σ. σήμερα Κυριακή η προτελευταία ημέρα] της Γιορτής της Σκηνοπηγίας (Sukkot) και με πολλούς Εβραίους να αναμένονται στο Όρος του Ναού.

Αν και οι προσευχές της Παρασκευής στο τέμενος Αλ Άκσα ήταν σχετικά ήρεμες, ένας ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος ασφαλείας προειδοποίησε ότι «η τρέχουσα “καύση” στο έδαφος θα μπορούσε να οδηγήσει σε “εκτεταμένη πυρκαγιά” στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη».

Το Ισραήλ θα κλείσει τα περάσματα από την Ιουδαία και τη Σαμάρεια έως ότου τελειώσει το Σουκότ τη Δευτέρα το βράδυ.

Ο αξιωματούχος είπε ότι μόλις τελειώσει η γιορτή τα πράγματα θα ηρεμήσουν, αλλά ο υψηλός συναγερμός θα συνεχιστεί μέχρι τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου και μετά, λόγω της αύξησης της ρητορικής για προγραμματισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο αξιωματούχος προειδοποίησε επίσης ότι οι δεξιοί ισραηλινοί εξτρεμιστές μπορεί επίσης να προκαλέσουν χειροτέρευση των πραγμάτων εάν πραγματοποιήσουν εκδικητικές επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων.

Πηγή: ISRAEL HAYOM

Η οργάνωση «The Lion’s Den» ή TLD για συντομία είναι μια ένοπλη παλαιστινιακή ομάδα που δρα στη Δυτική Όχθη.

Ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2022 από πρώην μέλη άλλων παλαιστινιακών μαχόμενων οργανώσεων.

Σχετικά άρθρα