Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν φυλάκιο του συριακού στρατού στη βόρεια Συρία

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν φυλάκιο του συριακού στρατού στη βόρεια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία,

Οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν το βράδυ του Σαββάτου ένα φυλάκιο των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην παραμεθόριο κουρδική πόλη Κομπάνι στη βόρεια Συρία.

Στρατιωτική πηγή δήλωσε στο North Press, ότι οι τουρκικές δυνάμεις στόχευσαν με αρκετές οβίδες τη θέση των κυβερνητικών δυνάμεων στην ανατολική ύπαιθρο της Κομπάνι.

Οι τουρκικές δυνάμεις βομβαρδίζουν συνεχώς την παραμεθόριο ζώνη με τη Συρία, προκαλώντας εκτοπισμό και σκορπώντας πανικό στους αμάχους.

Στις αρχές Οκτωβρίου, τρεις στρατιώτες των κυβερνητικών δυνάμεων σκοτώθηκαν από τουρκικούς βομβαρδισμούς στην ανατολική ύπαιθρο της Κομπάνι.

Η κλιμάκωση του τουρκικού στρατού κατά της Κομπάνι έχει αυξηθεί πρόσφατα, όπου κατοικημένες περιοχές έχουν στοχοποιηθεί περισσότερες από πέντε φορές από τις αρχές του 2022, σκοτώνοντας πολλούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, καθώς και προκαλώντας πολλούς τραυματισμούς.

Μετά την τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία τον Οκτώβριο του 2019, η Τουρκία υπέγραψε δύο συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός, η μία με τη Ρωσία και η άλλη με τις ΗΠΑ που ορίζουν την παύση όλων των εχθροπραξιών και την αποχώρηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) 32 χιλιόμετρα μακριά από τα τουρκικά σύνορα.

Σχετικά άρθρα