Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί στήνει πολεμικό σκηνικό η Τουρκία μέσω της ΑΟΖ της Κύπρου

Γιατί στήνει πολεμικό σκηνικό η Τουρκία μέσω της ΑΟΖ  της Κύπρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κύπρος, Μπαρμπαρός, Ρωσία, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες, Φυσικό Αέριο,

Το νέο θερμό επεισόδιο που είναι σε εξέλιξη αυτή την στιγμή στην Κύπρο δεν έχει προηγούμενο.

Είναι η χειρότερη πρόκληση της Τουρκίας από την επέμβαση και την κατοχή της Κύπρου από το 1974.

Ενώ το 1974 κατέλαβε όλη την βόρεια Κύπρο, τώρα αμφισβητεί το σύνολο της ύπαρξης της Κύπρου αφού η “συμβολική” πορεία του Μπαρμπαρός αμφισβητεί το δικαίωμα ενός κυρίαρχου κράτους, που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να εκμεταλλευτεί τους πόρους του.

Ως άλλος νταβάς της περιοχής θεωρεί ότι πρέπει να έχει πρώτο λόγο και στους άλλους.

Φυσικά εμείς γνωρίζαμε πάντα, ότι η Τουρκία είναι το μαύρο αρπακτικό της ανατολικής Μεσογείου, αλλά τώρα η Τουρκία που παίζει επικίνδυνα με τον Σουνίτικο μεγαλοϊδεατισμό, η απειλητικότητά της είναι διαφορετική και πιο επικίνδυνη από κάθε άλλη φορά.

Πιεσμένη από τα χαστούκια που τρώει από τις ΗΠΑ, που εξοπλίζουν αυτούς που οι Τούρκοι θεωρούν τρομοκράτες, τους Κούρδους του PKK, η Τουρκία “ξυπνά” ένα ένα όλα τα μέτωπά της.

Ξεκίνησε να πολεμά η ίδια με την βοήθεια του Ισλαμικού Κράτους την Συρία, μετά τους Κούρδους, μετά του Γιαζίντι.

Τώρα μόνη της ανοίγει το υπόλοιπο νότιο τόξο των εθνικών της διεκδικήσεων μέσω της Κύπρου, θέτοντας ευθέως και πολεμικό τόνο, το θέμα της ΑΟΖ της ανατολικής Μεσογείου και επομένως και της Ελλάδας.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη αξία για να καταλάβουμε ότι η Τουρκία είναι πιο επικίνδυνη από κάθε άλλη φορά, είναι το γεγονός ότι Ισραηλινοί, Αμερικανοί, Ρώσοι και Αιγύπτιοι είναι με το πλευρό της Κύπρου.

Άρα τα βάζει με όλους.

Εκτροχιασμένη από το δόγμα του νεο- οθωμανικού τόξου και ποτισμένη από την άκρατη φιλοδοξία του ισλαμικού ηγεμονισμού η Τουρκία επιχειρεί να βυθίσει στο μαύρο σκοτάδι του πολέμου όλη την Μεσόγειο.

kypros barbaros

Σχετικά άρθρα