Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Μπαρμπαρός μπήκε στο οικόπεδο 3 – Συγκαλείται Εθνικό Συμβούλιο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Μπαρμπαρός μπήκε στο οικόπεδο 3 – Συγκαλείται Εθνικό Συμβούλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Κύπρος, Μπαρμπαρός, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες, Φυσικό Αέριο, Χριστόφορος Φωκαΐδης,

Την έκτακτη σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου ανακοίνωσε η Κύπρος στην οποία το κεντρικό θέμα είναι η ενημέρωση γύρω από την προκλητική ενέργεια της Τουρκίας να στείλει το Μπαρμπαρός εντός του οικοπέδου 3 της κυρπιακής ΑΟΖ.

Στις 6.30 το πρωί το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός συνοδευόμενο από άλλα δύο υποστηρικτικά πλοία εισήλθε στη βόρεια περιοχή, που παρανόμως έχει δεσμευσθεί από τους Τούρκους.

Όμως πριν από λίγο το Μπαρμπαρός, εισήλθε εντός του οικοπέδου 3 της Κυπριακής ΑΟΖ και τώρα βρίσκεται τώρα σε απόσταση 20 ναυτικών μιλίων από το Κάβο Γκρέκο.

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι υποχρεωμένη να κλιμακώσει την αντίδραση της, τόνισε ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης, καθιστώντας σαφές ότι ο ενεργειακός σχεδιασμός της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συνεχιστεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος προηγουμένως είχε κάνει αναστροφή και έπλεε προς την αντίθετη κατεύθυνση, ωστόσο το ένα εκ των συνοδευτικών σκαφών, το υπό τουρκική σημαία M/V «Deep Supporter» είχε συνεχίσει εξ αρχής την πορεία του προς το «3», κάτι που έδειχνε ότι θα ακολουθήσει και το «Μπαρμπαρός».

Σχετικά άρθρα