Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξαναχτύπησε ο κυνικός Σόιμπλε: Αν κρυώνετε, βάλτε διπλό πουλόβερ!

Ξαναχτύπησε ο κυνικός Σόιμπλε: Αν κρυώνετε, βάλτε διπλό πουλόβερ!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανία, Ενέργεια, Ηλεκτρικό Ρεύμα, Θέρμανση, Ουκρανία, Ρωσία, Φυσικό Αέριο,

Μετά από καιρό την επαναμφάνισή του έκανε ο πρώην υπ. Οικονομικών της Γερμανίας, τέως πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Βουλής και νυν βουλευτης των Χριστιανοδημοκρατών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με μια εφόλης της ύλης συνέντευξης στο τηλεοπτικό φορμάτ της εφημερίδας Bild «Die Richtigen Fragen» (Οι σωστές ερωτήσεις).

Σε μια νέα επίδειξη του κυνισμού που τον διακατέχει ο Σόιμπλε δήλωσε απευθυνόμενος κυρίως στις νεότερες γενιές των Γερμανών συμπολιτών του ότι «δεν είναι αυτονόητη η ευημερία».

Και συνέχισε λέγοιντας «Για να αντιμετωπίσουμε τον δύσκολο κρύο χειμώνα μπορούμε να φορέσουμε ένα και δύο πουλόβερ, άλλωστε και τη δεκαετία του 70 επί Χέλμουτ Σμιτ η Γερμανία είχε περάσει ξανά ενεργειακή κρίση.

»Τότε τα δημόσια κτίρια επίσης θερμαίνονταν με 17 βαθμούς».

Σε ερώτηση σχετικά με τον κίνδυνο διακοπών του ρεύματος φέτος τον χειμώνα με και πάλι περιπαικτικά προέτρεψε τους Γερμανούς «να έχουν στο σπίτι τους κεριά και σπίρτα για ώρα ανάγκης».

Από εκεί και πέρα, ο πρώην Γερμανός υπ. Οικονομικών εκτιμά ότι δεν θα πρέπει να «επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να τρομοκρατηθούν από την απειλή» πυρηνικών αλλά και ότι χρήση πυρηνικών όπλων αποτελεί «κόκκινη γραμμή».

Αυτή ακριβώς την «κόκκινη γραμμή» είναι που «γρατζουνάει» εδώ και καιρό ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τις απειλές του.

Σε άλλο σημείο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν θα ήθελα να είμαι καγκελάριος αυτή τη στιγμή και να φέρω το βάρος της απόφασης, σε περίπτωση που ο Πούτιν παραβιάσει αυτή την κόκκινη γραμμή».

Κι όπως τονίζει με έμφαση, «αν υποχωρήσεις μια φορά, θα υποχωρείς για πάντα – Στη ζωή μου πάντα πήγαινα με την αρχη: Όχι, δεν θα αφήσω να με εκβιάσουν».

Σχετικά άρθρα