Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαν «παιδάκι δημοτικού» κάνει ο Ερντογάν: «Η προειδοποίησή μας ότι θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ έγινε ο εφιάλτης των εχθρών μας»

Σαν «παιδάκι δημοτικού» κάνει ο Ερντογάν: «Η προειδοποίησή μας ότι θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ έγινε ο εφιάλτης των εχθρών μας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Λιβύη, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

«Η προειδοποίησή μας ότι θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ έγινε ο εφιάλτης των εχθρών μας», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την συνεδρίαση του υπουργικού του Συμβουλίου τη Δευτέρα, προκαλώντας εκ νέου την Ελλάδα.

Φυσικά, μίλησε και για εχθρικές συμπεριφορές από την χώρα μας, προς την Τουρκία ενώ… δεν προκαλεί αίσθηση ότι τη μία στιγμή που μιλάει για διάλογο σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, την ίδια ακριβώς στιγμή αναγγέλλει γεωτρήσεις στη Λιβύη.

«Επιβεβαιώσαμε τις εχθρικές συμπεριφορές»

Όπως υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος: «Αξιολογήσαμε τις εσωτερικές και εξωτερικές απειλές στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

»Επιβεβαιώσαμε τη θέση μας σχετικά με τις εχθρικές συμπεριφορές που επιδεικνύονται κατά της χώρας μας, ιδιαιτέρως με μοχλό την Ελλάδα.

»Η φράση μας “θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ” έχει γίνει ο εφιάλτης των τρομοκρατικών οργανώσεων, αλλά και όλων όσων έχουν εχθρότητα εναντίον της χώρας μας και τις υποχρεώσεις αυτής της πρότασης μας την εκτελούμε κατά γράμμα», αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Εν τω μεταξύ, η τουρκική εφημερίδα SOZCU βάζει στο στόχαστρο την Αλεξανδρούπολη, τη Λέσβο και τη Σάμο λέγοντας ότι είναι επικίνδυνα σημεία για την Τουρκία, επειδή εκεί υπάρχουν προηγμένα οπλικά συστήματα που συνιστούν απειλή.

Διάλογος και…. γεωτρήσεις

Η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να κάνει γεωτρήσεις στα διεθνή ύδατα σε άλλες χώρες, υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον απόηχο της υπογραφής του νέου ανυπόστατου τουρκο-λιβυκού «μνημονίου» για τους υδρογονάνθρακες, ενέργεια που έχει επιφέρει έντονες αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας.

Όπως είπε σε δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος, η Τουρκία διαθέτει δυο σεισμογραφικά σκάφη και πέντε γεωτρύπανα και «τα πλοία μας μπορούν να κάνουν γεωτρήσεις μέχρι τα 12.000 μέτρα».

«Με τη συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες που κάναμε με τη Λιβύη, δημιουργήθηκε ένα νέο πεδίο συνεργασίας στην εξόρυξη πετρελαίου και παραγώγων του, εντός της υφαλοκρηπίδας αυτής της Λιβύης» πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα