Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουκρανία: Ο Πούτιν σφυροκοπά αμάχους και «επιστρατεύει» Λευκορώσους και Τσετσένους

Ουκρανία: Ο Πούτιν σφυροκοπά αμάχους και «επιστρατεύει» Λευκορώσους και Τσετσένους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λευκορωσία, Ουκρανία, Ρωσία, Τσετσενία,

Η ανατίναξη της γέφυρας που ενώνει τη Ρωσία με την Κριμαία στο Κουρτς, πιθανότατα από Ουκρανούς σαμποτέρ φέρνει τον Πούτιν μπροστά στην οικτρή του πραγματικότητα.

Απέναντι στους φοβισμένους και αδιάφορους στρατιώτες του έχει έναν λαό αποφασισμένο με όλη η Δύση να τον βοηθάει. Και αυτό φέρνει ήττα, γκρίνια και πανικό.

Το μήνυμα της Ουκρανίας στον Πούτιν ήταν: Είπαμε ότι ο πόλεμος θα λήξει όταν περάσει και ο τελευταίος Ρώσος στρατιώτης τη γέφυρα του Κουρτς, αλλά τελικά δεν θα υπάρχει γέφυρα.

Όλα τα παραπάνω αυξάνουν την πίεση στον πρόεδρο της Ρωσίας και οδηγούν τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε αψυχολόγητες ενέργειες μαζικών χτυπημάτων σε αμάχους.

Το προσπάθησε και στην αρχής της εισβολής αλλά δεν είχε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Τώρα βομβαρδίζει ταυτόχρονα Κίεβο, Ζαπορίζια, Λβιβ και Ντίιπρο.

Και την ίδια ώρα κινητοποιεί πανστρατιά πρόθυμων συμμάχων που καλούνται να κάνουν αυτό που δεν μπορεί ο ρωσικός στρατός, να νικήσουν στο μέτωπο και να κρατήσουν τα καταχόμενα εδάφη που επανακαταλαμβάνει με ταχύ ρυθμό η Ουκρανία.

Ζελένσκι: Η Μόσχα ήθελε να προκαλέσει τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως η Ρωσία πραγματοποίησε τα ισχυρά πλήγματά της τη Δευτέρα εναντίον της Ουκρανίας με δεκάδες πυραύλους και ιρανικά μη επανδρωμένα αεροπλάνα και ότι επέλεξε τη χρονική στιγμή με στόχο να προκαλέσει τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες μεταξύ των αμάχων, ενώ είχε επίσης στόχο την ενεργειακή υποδομή της χώρας.

«Θέλουν τον πανικό και το χάος, θέλουν να καταστρέψουν το ενεργειακό μας σύστημα», δήλωσε σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας πως τα πλήγματα με «δεκάδες πυραύλους» και ιρανικά μη επανδρωμένα αεροπλάνα Σαχέντ είχαν στόχο όλη τη χώρα από το βορρά μέχρι το νότο και από την ανατολή μέχρι τη δύση, πλήττοντας το Κίεβο, καθώς και τις περιφέρειες των Χμελνίτσκιι, Λβιβ, Ντνίπρο, Βινβίτσια, Ζαπορίζια, Σούμι, Χάρκοβο και Ζιτομίρ.

«Ο δεύτερος στόχος τους είναι ο λαός.

»Ο χρόνος και οι στόχοι είχαν επιλεγεί ειδικά για να προκαλέσουν όσο μεγαλύτερη ζημιά είναι δυνατόν», πρόσθεσε.

Επιστράτευση φίλων

Ταυτόχρονα ο Πούτιν βλέποντας την επιστράτευση των προγηγούμενων ημερών να καταλήγει ουσιαστικά σε φιάσκο ενεργοποιεί τους φίλους του.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία ότι προετοιμάζει επίθεση εναντίον της Λευκορωσίας και πως, κατά συνέπεια, το Μινσκ θα αναπτύξει μια κοινή στρατιωτική δύναμη κρούσης ρωσικών και λευκορωσικών στρατευμάτων, χωρίς να διευκρινίσει πού θα γίνει αυτό.

«Εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης στα δυτικά σύνορα της (ρωσο-λευκορωσικής) Ένωσης, συμφωνήσαμε να αναπτύξουμε μια περιφερειακή δύναμη της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας», δήλωσε ο Λουκασένκο στη διάρκεια συνεδρίασης με αξιωματούχους των λευκορωσικών δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με το κρατικό λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Ο Λουκασένκο πρόσθεσε πως οι δύο χώρες άρχισαν να ενώνουν δυνάμεις τους πριν από δύο ημέρες, προφανώς μετά την έκρηξη στη ρωσική γέφυρα στην Κριμαία.

Οι Τσετσένοι σφαγείς του Καντίροφ

Την ίδια ώρα στα ελεγχόμενα από τους Ρώσους μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορεί βίντεο που εμφανίζεται να δείχνει χιλιάδες Τσετσένους μαχητές που ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για το μέτωπο της Ουκρανίας κάτω από τις οδηγίες του Καντίροφ.

Η καταγγελία της Μολδαβίας

Τέλος, η Μολδαβία ανακοίνωσε ότι τρεις πύραυλοι Cruise που εκτόξευσε η Ρωσία κατά της Ουκρανίας διέσχισαν τον μολδαβικό εναέριο χώρο και ότι καλεί για εξηγήσεις τον Ρώσο πρεσβευτή στο Κισινάου.

«Τρεις πύραυλοι Cruise που εκτοξεύθηκαν κατά της Ουκρανίας σήμερα το πρωί από ρωσικά πλοία στην Μαύρη Θάλασσα διέσχισαν τον εναέριο χώρο της Μολδαβίας.

»Έδωσα οδηγίες να κληθεί ο πρεσβευτής της Ρωσίας για να δώσει εξηγήσεις», έγραψε στο Twitter ο Μολδαβός υπουργός Εξωτερικών Νίκου Ποπέσκου.

Σχετικά άρθρα