Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πανικός στη βρετανική δεξιά – Η ανίκανη Τρας καταρρέει και οι υπουργοί της ψάχνουν «πέμπτη φάλαγγα»

Πανικός στη βρετανική δεξιά – Η ανίκανη Τρας καταρρέει και οι υπουργοί της ψάχνουν «πέμπτη φάλαγγα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Λιζ Τρας,

Υψηλόβαθμοι Βρετανοί υπουργοί παρότρυναν την Κυριακή τους συναδέλφους τους να ενωθούν πίσω από την πρωθυπουργό Λιζ Τρας, προειδοποιώντας ότι οι εσωτερικές διαμάχες είναι ενδεχόμενο να δώσουν την εξουσία στο αντιπολιτευτικό Εργατικό Κόμμα στις εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν το 2024.

Καθώς έχει περάσει μόλις ένας μήνας από την ανάληψη της πρωθυπουργίας από την Τρας, η ίδια και η ομάδα της μάχονται για την αξιοπιστία τους, αφού εξαναγκάστηκαν σε μία ταπεινωτική υποχώρηση, σχετικά με μία απόφαση για την κατάργηση του υψηλότερου ποσοστού του φόρου εισοδήματος στη Βρετανία.

Το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα της Τρας στην ετήσια διάσκεψή του την προηγούμενη εβδομάδα, ταλανίστηκε από εσωτερικές διαμάχες, αλλά και αναστάτωση μεταξύ των κοινοβουλευτικών μελών του, με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν στους Εργατικούς μεγάλο προβάδισμα.

«Αυτοί που συνωμοτούν κατά της πρωθυπουργού βοηθούν για να οδηγηθούμε σε μία κυβέρνηση των Εργατικών.

»Οι Συντηρητικοί που είναι μέλη του κοινοβουλίου θα πρέπει να υποστηρίζουν την αρχηγό του κόμματος μας και όχι να εργάζονται εναντίον της.

»Η εσωτερική διαίρεση θα φέρει μόνο απόκλιση από τους στόχους, καθυστερήσεις και τελικά την ήττα», όπως έγραψε την Κυριακή στην εφημερίδα «Daily Mail», ο ιρακινής καταγωγής υψηλόβαθμος υπουργός Ναντίμ Ζαχάουι.

«Ως ένα κόμμα πρέπει να ενωθούμε γύρω της τώρα», έγραψε την Κυριακή, η ινδικής καταγωγής υπουργός των Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν στην εφημερίδα «The Sun».

Τι παρατηρήσατε; Μια χαζή, η Τρας, προΐσταται μίας «βρετανικής» κυβέρνησης από μετανάστες. Σε λίγο καιρό που θα καταρρέει ο κόσμος, οι συντηρητικοί θα «χρεώσουν» όλα τα «κακά» της μοίρας τους σε μία χαζή, που επιλέχτηκε για να πληρώσει τη νύφη, και στους «σκούρους» υπουργούς της.

Σχετικά άρθρα