Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιράν: 185 νεκροί διαδηλωτές – Μεταξύ αυτών 19 παιδιά

Ιράν: 185 νεκροί διαδηλωτές – Μεταξύ αυτών 19 παιδιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Ιράν, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μαχσά Αμινί,

Συνεχίστηκαν και την Κυριακή -παρά τη βίαιη καταστολή τους από τις Αρχές- οι διαδηλώσεις που ξέσπασαν στο Ιράν με αφορμή τον θάνατο της Μαχσά Αμινί που είχε συλληφθεί από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με οργάνωση υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τουλάχιστον 185 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών έχουν σκοτωθεί στις διαδηλώσεις.

«Τουλάχιστον 185 άνθρωποι, μεταξύ αυτών τουλάχιστον 19 παιδιά σκοτώθηκαν στις διαδηλώσεις που έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα», σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της οργάνωσης Iran Human Right που έχει την έδρα της στη Νορβηγία.

Το λαϊκό κύμα διαμαρτυρίας ξέσπασε στις 17 Σεπτεμβρίου στην κηδεία της 22χρονης Αμινί στην κουρδική πόλη Σακέζ, για να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη εδώ και χρόνια πρόκληση, για τους μουλάδες ηγέτες του Ιράν, με τους διαδηλωτές να καλούν για την πτώση του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Αρνούμενες τη χρήση πραγματικών πυρομαχικών, οι Αρχές χαρακτηρίζουν τις διαμαρτυρίες ως ένα σχέδιο των εχθρών του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, κατηγορώντας μεταξύ άλλων και ένοπλους αντιφρονούντες για το ξέσπασμα των βίαιων επεισοδίων, από τα οποία έχει αναφερθεί ότι έχουν χάσει τη ζωή τους, τουλάχιστον 20 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Σχετικά άρθρα