Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυνικός ο Σολτς απέναντι στους Ευρωπαίους: «Είμαστε ισχυροί και μπορούμε να το κάνουμε»

Κυνικός ο Σολτς απέναντι στους Ευρωπαίους: «Είμαστε ισχυροί και μπορούμε να το κάνουμε»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ενέργεια, Επιδοτήσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νορβηγία, Όλαφ Σολτς, Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG), Φυσικό Αέριο,

Προκλητικές δηλώσεις από τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς σε απάντηση των καταγγελιών των άλλων Ευρωπαίων ηγετών ότι οι ενισχύσεις 200 δισεκατομμυρίων ευρώ που σκοπεύει να δαπανήσει το Βερολίνο για να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, αντίκεινται στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, με κυνικό τρόπο ξεκαθάρισε σήμερα ότι η Γερμανία είναι ισχυρή και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει.

«Χρησιμοποίησα αυτήν την ευκαιρία (τη Σύνοδο Κορυφής στην Πράγα) για να εξηγήσω τη δέσμη μέτρων στους ομολόγους μου και να την θέσω στο ευρωπαϊκό πλαίσιο», είπε ο Σολτς στους δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της άτυπης συνόδου των ηγετών της ΕΕ στην Πράγα.

«Ήταν σημαντικό και ασφαλώς συνέβαλε στο ξεκαθάρισμα των παρεξηγήσεων», πρόσθεσε.

«Με τις αποφάσεις μας, κινούμαστε εντός του ίδιου πλαισίου» με όσα κάνουν και άλλες χώρες, επέμεινε.

Αυτό που κάνει η Γερμανία είναι σωστό, «είμαστε οικονομικά ισχυροί και μπορούμε να το κάνουμε», συνέχισε, λέγοντας ότι άλλες χώρες, όπως η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ολλανδία έχουν παρόμοια προγράμματα.

«Είμαι βέβαιος ότι όλοι ξέρουν πως τέτοια μέτρα είναι αναγκαία και θα έπρεπε να ληφθούν παντού», τόνισε εξάλλου ο Γερμανός καγκελάριος.

Σχολίασε επίσης ότι μεγάλο μέρος των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης δεν έχει δαπανηθεί και «θα πρέπει να εξετάσουμε ποιες επιλογές έχουμε».

Ταφόπλακα στην πρόταση Μητσοτάκη για πλαφόν στο φυσικό αέριο

Αναφερόμενος στο πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, ο κ. Σολτς είπε ότι είναι σημαντικό να πέσουν οι τιμές και «μόνο από κοινού θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα».

Επισήμανε επίσης ότι η Ευρώπη χρειάζεται μακροχρόνιες συμβάσεις με πολλούς, διαφορετικούς προμηθευτές.

«Όλοι συμφωνούμε ότι η τιμή του αερίου είναι υπερβολικά υψηλή» και θα πρέπει οι Βρυξέλλες να συζητήσουν με τη Νορβηγία, τις ΗΠΑ και άλλες προμηθεύτριες χώρες για το πώς θα μειωθεί, πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν πρόκειται να συνεναίσει υπέρ της επιβολής πλαφόν που προετείνει ο κ. Μητσοτάκης αλλά και πολλοί άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Σχετικά άρθρα