Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπ. Άμυνας Ουκρανίας: Εγγυόμαστε «τη ζωή και την ασφάλεια» των Ρώσων στρατιωτών που θα παραδοθούν

Υπ. Άμυνας Ουκρανίας: Εγγυόμαστε «τη ζωή και την ασφάλεια» των Ρώσων στρατιωτών που θα παραδοθούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιχμάλωτοι Πολέμου, Αλάσκα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ουκρανία, Ρωσία,

Εν μέσω της προέλασης των δυνάμεων του Κιέβου στη νότια και ανατολική Ουκρανία ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξιι Ρέζνικοφ μιλώντας στα ρωσικά σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του προς τον στρατό της Μόσχας, τόνισε ότι η Ουκρανία εγγυάται «τη ζωή και την ασφάλεια» των Ρώσων στρατιωτών που θα παραδοθούν.

«Εγγυόμαστε τη ζωή, την ασφάλεια και δικαιοσύνη για όλους αυτούς που θα σταματήσουν αμέσως να πολεμούν» ανέφερε συγκεκριμένα, υποσχόμενος επίσης «δικαστήριο γι’ αυτούς που έδωσαν εγκληματικές διαταγές».

«Εξακολουθείτε να μπορείτε να σώσετε τη Ρωσία από την τραγωδία και το ρωσικό στρατό από την ταπείνωση» ή «να μείνετε στη μνήμη ως κλέφτες, βιαστές και δολοφόνοι», πρόσθεσε.

Το Κρεμλίνο, στέλνοντας το στρατό του να καταλάβει την Ουκρανία, «σας εξαπάτησε και σας πρόδωσε», κατήγγειλε επίσης ο Ρέζνικοφ.

«Στη Μόσχα δεν αρέσει η αλήθεια. Είναι πιο εύκολο γι’ αυτούς να προσποιούνται πως πέσατε σαν ήρωες πολεμώντας τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ.

»Οι χώρες του ΝΑΤΟ μας προμηθεύουν όπλα, είναι αλήθεια.

»Όμως οι Ουκρανοί στρατιωτικοί είναι αυτοί που σας πολεμούν με αυτά τα όπλα», τόνισε.

«Οι Ουκρανοί δεν έχουν ανάγκη ρωσικά εδάφη, μας αρκούν τα δικά μας. Και θα τα πάρουμε πίσω όλα» πρόσθεσε.

Δύο Ρώσοι ζήτησαν άσυλο στις ΗΠΑ για να γλιτώσουν την επιστράτευση

Στο μεταξύ, δύο Ρώσοι που έφυγαν για να γλιτώσουν από την επιστράτευση στη χώρα τους ζήτησαν άσυλο στις ΗΠΑ, αφού έφτασαν με βάρκα στην Αλάσκα, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές την Πέμπτη.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε τον προηγούμενο μήνα μερική επιστράτευση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Έκτοτε δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι έχουν φύγει στο εξωτερικό προκειμένου να αποφύγουν να στρατολογηθούν.

Το γραφείο της γερουσιαστή Λίζα Μουρκόφσκι, που εκπροσωπεί την Αλάσκα, ανακοίνωσε ότι δύο Ρώσοι έχουν ζητήσει άσυλο προκειμένου να αποφύγουν την επιστράτευση.

Εντοπίστηκαν κοντά σε πόλη της Αλάσκας, περίπου 64 χιλιόμετρα από τις ρωσικές ακτές.

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της πολιτείας αυτής των ΗΠΑ Μάικ Ντανλίβι δήλωσε ότι δύο άτομα έφτασαν από τη Ρωσία με βάρκα και ανακρίνονται.

«Δεν αναμένουμε συνεχή ροή ανθρώπων ή πλοιαρίων.

»Δεν έχουμε ενδείξεις ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί, οπότε ενδέχεται να πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό», σημείωσε σε ανακοίνωσή του.

Ο γερουσιαστής Νταν Σάλιβαν, που επίσης εκπροσωπεί την Αλάσκα, επεσήμανε ότι αξιωματούχοι της υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων εξετάζουν την υπόθεση, η οποία δείχνει ότι «ο ρωσικός λαός δεν θέλει να πολεμήσει στον επιθετικό πόλεμο του Πούτιν εναντίον της Ουκρανίας».

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας επιβεβαίωσε ότι δύο άτομα έφτασαν στις ΗΠΑ την Τρίτη, επισημαίνοντας ότι «τα πρόσωπα μεταφέρθηκαν στο Άνκορατζ για έλεγχο».

Σχετικά άρθρα