Ισλαμικό ΚράτοςΕθνικές Εκλογές 2023
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΠΟΥ: 10.000 κρούσματα χολέρας στη Συρία

ΠΟΥ: 10.000 κρούσματα χολέρας στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Συρία, Χολέρα,

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανέφερε το απόγευμα της Τετάρτης περισσότερες από 10.000 ύποπτες μολύνσεις από χολέρα στη Συρία τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, δήλωσε ότι, μετά από χρόνια μείωσης των κρουσμάτων χολέρας, εμφανίστηκε «μια ανησυχητική έξαρση» θανατηφόρων εστιών σε όλο τον κόσμο τον περασμένο χρόνο – μεταξύ άλλων σε 27 χώρες από τον Ιανουάριο.

Ο Τέντρος πρόσθεσε ότι το μέσο ποσοστό θνησιμότητας μέχρι στιγμής φέτος, είναι σχεδόν τριπλάσιο από αυτό των τελευταίων πέντε ετών.

Τόνισε ότι «Στη Συρία, περισσότερα από 10.000 ύποπτα κρούσματα χολέρας έχουν αναφερθεί μόλις τις τελευταίες έξι εβδομάδες».

Αν και θανατηφόρα, η ασθένεια μπορεί να προληφθεί και να θεραπευθεί με τον σωστό σχεδιασμό και δράση, είπε ο Τέντρος.

Στις 4 Οκτωβρίου, το υπουργείο Υγείας της συριακής κυβέρνησης ανακοίνωσε τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων χολέρας σε 11 συριακές επαρχίες και ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 39.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, 594 επιβεβαιωμένα κρούσματα χολέρας έχουν καταγραφεί σε όλη τη Συρία.

Στις 21 Σεπτεμβρίου, το Υγειονομικό Συμβούλιο της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) αποκάλυψε 2.867 ύποπτα κρούσματα, 78 επιβεβαιωμένα κρούσματα χολέρας και 16 θάνατοι από την πανδημία έχουν καταγραφεί.

Ο Τέντρος αναγνώρισε ότι πολλοί δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε απλές παρεμβάσεις, όπως εμβόλια, ασφαλές νερό και αποχέτευση, ενυδάτωση από το στόμα ή αντιβιοτικά για πιο σοβαρές περιπτώσεις.

Σχετικά άρθρα