Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουκρανία: Ιρανικής κατασκευής «drones καμικάζι» έπληξαν πόλη στην περιφέρεια του Κιέβου

Ουκρανία: Ιρανικής κατασκευής «drones καμικάζι» έπληξαν πόλη στην περιφέρεια του Κιέβου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Ουκρανία, Ρωσία,

Δεκάδες πυροσβέστες έσπευσαν την Τετάρτη να σβήσουν τις φλόγες σε μια πόλη κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο της Ουκρανίας έπειτα από πλήγματα που προκλήθηκαν -σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους- από ιρανικής κατασκευής drones, συχνά γνωστά ως «drones καμικάζι».

Έξι drones έπληξαν ένα κτίριο κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Μπέλα Τσέργκβα, περίπου 75 χιλιόμετρα νότια του Κιέβου, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Κιέβου, Ολεκσέι Κουλέμπα.

Η Ουκρανία έχει αναφέρει μια σειρά από ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-13 ιρανικής κατασκευής τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, αλλά το πλήγμα στη Μπέλα Τσέργκβα ήταν με διαφορά το πιο κοντινό στην πρωτεύουσα Κίεβο.

Το Ιράν αρνείται ότι προμηθεύει drones στη Ρωσία, ενώ το Κρεμλίνο δεν έχει σχολιάσει.

Οι ουκρανικές δυνάμεις φαίνεται ότι πιάστηκαν εξαπίνης από τα drones, τα οποία το Κίεβο αναφέρει ότι η Μόσχα άρχισε να χρησιμοποιεί στο πεδίο της μάχης τον Σεπτέμβριο.

Μιλώντας στην τηλεόραση την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας Γιούρι Ιχνάτ τόνισε ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκτοξεύτηκαν από κατεχόμενες περιοχές στη νότια Ουκρανία και ότι έξι ακόμη μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν πριν φτάσουν στον στόχο τους.

Σχετικά άρθρα