Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Βόμβα» από τους New York Times: Η CIA πιστεύει ότι η Ουκρανία δολοφόνησε τη Ντάρια Ντούγκινα

«Βόμβα» από τους New York Times: Η CIA πιστεύει ότι η Ουκρανία δολοφόνησε τη Ντάρια Ντούγκινα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CIA - Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, Αλεξάντρ Ντουγκίν, Εφημερίδα New York Times, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Ουκρανία, Ρωσία,

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ πιστεύουν ότι μέλη της ουκρανικής κυβέρνησης ενέκριναν την επίθεση στη Μόσχα τον Αύγουστο που σκότωσε την Ντάρια Ντούγκινα, κόρη ενός εξέχοντος Ρώσου εθνικιστή, όπως αναφέρουν σε σημερινό τους δημοσίευμα οι New York Times.

«Αμερικανοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι αυτή η δολοφονία θα μπορούσε να διευρύνει τη σύγκρουση».

Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν στην επίθεση, είτε παρέχοντας πληροφορίες είτε με άλλον τρόπο, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Η αξιολόγηση της ουκρανικής συνενοχής, η οποία δεν είχε αναφερθεί στο παρελθόν, κοινοποιήθηκε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

Η Ουκρανία αρνήθηκε ότι εμπλέκεται στη δολοφονία αμέσως μετά την επίθεση, και ανώτεροι αξιωματούχοι επανέλαβαν αυτές τις αρνήσεις όταν ρωτήθηκαν για την αξιολόγηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Ενώ η Ρωσία δεν έχει αντεπιτεθεί με συγκεκριμένο τρόπο για τη δολοφονία, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν ότι τέτοιες επιθέσεις –ενώ έχουν υψηλή συμβολική αξία– έχουν μικρό άμεσο αντίκτυπο στο πεδίο της μάχης και θα μπορούσαν να προκαλέσουν τη Μόσχα να πραγματοποιήσει τα δικά της πλήγματα εναντίον ανώτερων Ουκρανών αξιωματούχων.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν απογοητευτεί από την έλλειψη διαφάνειας της Ουκρανίας σχετικά με τα στρατιωτικά και κρυφά σχέδιά της, ειδικά σε ρωσικό έδαφος.

Ο πατέρας της ήταν ο πραγματικός στόχος της επίθεσης

Ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι υποπτεύονται ότι ο πατέρας της κας Ντούγκινα, ο Αλεξάντρ Ντούγκιν, Ρώσος υπερεθνικιστής, ήταν ο πραγματικός στόχος της επιχείρησης και ότι οι πράκτορες που την πραγματοποίησαν πίστευαν ότι θα ήταν στο όχημα με την κόρη του.

Όταν ρωτήθηκε για την αξιολόγηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ο Μιχαήλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, επανέλαβε τις αρνήσεις της ουκρανικής κυβέρνησης για ανάμειξη στη δολοφονία της κ. Ντούγκινα.

«Και πάλι, θα υπογραμμίσω ότι οποιοσδήποτε φόνος κατά τη διάρκεια του πολέμου σε κάποια χώρα πρέπει να έχει κάποιο είδος πρακτικής σημασίας», είπε ο Ποντολιάκ στους New York Times σε συνέντευξή του την Τρίτη.

«Θα πρέπει να εκπληρώσει κάποιο συγκεκριμένο σκοπό, τακτικό ή στρατηγικό.

»Κάποιος σαν την Ντούγκινα δεν είναι τακτικός ή στρατηγικός στόχος για την Ουκρανία».

«Έχουμε άλλους στόχους στο έδαφος της Ουκρανίας», πρόσθεσε.

«Εννοώ συνεργάτες και εκπροσώπους της ρωσικής διοίκησης, που μπορεί να έχουν αξία για τα μέλη των ειδικών μας υπηρεσιών που εργάζονται σε αυτό το πρόγραμμα, αλλά σίγουρα όχι η Ντούγκινα».

Σχετικά άρθρα