Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Twitter έτοιμο να πει το «ναι» στον Έλον Μασκ για 44 δισ. δολάρια

Το Twitter έτοιμο να πει το «ναι» στον Έλον Μασκ για 44 δισ. δολάρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Twitter, Έλον Μασκ, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης,

Το Twitter ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κλείσει συμφωνία με τον Έλον Μασκ, για την πώληση της πλατφόρμας, η οποία είχε συμφωνηθεί τον περασμένο Απρίλιο αλλά ο δισεκατομμυριούχος υπαναχώρησε.

Σήμερα γνωστοποίησε ότι επαναφέρει την πρότασή του, για την αφορά του Twitter στην τιμή που είχε συμφωνηθεί πριν από μερικούς μήνες (54,20 δολάρια ανά μετοχή, δηλαδή 44 δισ. δολλάρια), με αποτέλεσμα οι μετοχές να σημειώσουν άνοδο της τάξεως του 22%.

Η εταιρεία αποδέχθηκε αρχικά την προσφορά 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Μασκ τον Απρίλιο, ωστόσο ο δισεκατομμυριούχος ειδοποίησε το Twitter τον Ιούλιο ότι σχεδίαζε να τερματίσει τη συμφωνία αφού ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία παραβίασε τις υποχρεώσεις της παραποιώντας τον αριθμό των ανεπιθύμητων και ψεύτικων λογαριασμών (bots) στην πλατφόρμα.

Το Twitter υποστηρίζει ότι οι ανεπιθύμητοι και ψεύτικοι λογαριασμοί αποτελούν λιγότερο από το 5% του συνόλου των χρηστών του.

Σε απάντηση της, η πλατφόρμα κατέθεσε μήνυση κατά του Μασκ, κατηγορώντας τον ότι αρνήθηκε να τηρήσει τις υποχρεώσεις του βάσει της συμφωνίας επειδή «η συμφωνία που υπέγραψε δεν εξυπηρετεί πλέον τα προσωπικά του συμφέροντα».

Όμως ο δισεκατομμυριούχος επανέφερε την πρότασή του με έναν όρο. Το Δικαστήριο του Ντέλαγουερ, το οποίο έχει αναλάβει την υπόθεση, να αναστείλει αμέσως την αγωγή του Twitter εναντίον του «Ομίλου Μασκ» και να αναβάλει τη δίκη και όλες τις άλλες σχετικές διαδικασίες.

Αναλυτικότερα, η πρόταση του Μασκ υποβλήθηκε με επιστολή του στο Twitter, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Κύριοι, εκ μέρους της X Holdings I, Inc., της X Holdings II, Inc. και του Elon R. Musk, γράφουμε για να σας ενημερώσουμε ότι ο «Όμιλος Μασκ» σκοπεύει να προχωρήσει στο κλείσιμο της συναλλαγής που εκκρεμεί από τον Απρίλιο 25, 2022, υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που είχαν οριστεί σε αυτήν.

Υπό την προϋπόθεση ότι το Δικαστήριο του Ντέλαγουερ αναστείλει αμέσως την αγωγή του Twitter εναντίον του «Ομίλου Μασκ» και να αναβάλει τη δίκη και όλες τις άλλες σχετικές διαδικασίες».

Σχετικά άρθρα