Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτοί είναι Ουκρανοί αστυνομικοί που συνεργάζονται με την κατοχή – Υπάρχει κι ένας «Έλληνας»

Αυτοί είναι Ουκρανοί αστυνομικοί που συνεργάζονται με την κατοχή – Υπάρχει κι ένας «Έλληνας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ουκρανία, Ρωσία,

Η ουκρανική ασφάλεια СБУ (SBU) εντόπισε 12 ακόμη Ουκρανούς αστυνομικούς που συνεργάζονται με τη ρωσική κατοχή όπως και με την καταστολή και την κατασκευή «αποδεικτικών στοιχείων» εις βάρος Ουκρανών στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη.

«Μεταξύ αυτών και ο λεγόμενος “υπαρχηγός του γραφείου στρατιωτικού διοικητή της πόλης Lazurne, στην περιοχή Χερσώνας” με το διακριτικό όνομα “Έλληνας”».

Σύμφωνα με την έρευνα, υπηρέτησε στο υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας στη Μαριούπολη και μετά την έναρξη των εχθροπραξιών το 2014, κατέφυγε στην προσωρινά κατεχόμενη Κριμαία και συνεργάστηκε στη Σεβαστούπολη με τη ρωσική φρουρά.

Με την έναρξη της μεγάλης εισβολής στη Ρωσική Ομοσπονδία, επέστρεψε στην ενδοχώρα για να «ενισχύει το μπλοκ εξουσίας» του κατοχικού καθεστώτος.

Ένας άλλος κάτοικος της περιφέρειας Χερσώνας μετά την κατάληψη της Νοβάγια Κάκοβα συμφώνησε να αναλάβει τη θέση του «επικεφαλής του προσωρινού κέντρου κράτησης» ως τμήμα του «Αστυνομικού Τμήματος Νοβοκαχόβ» που δημιουργήθηκε από τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες.

Στο νέο καθεστώς, ο συνεργάτης, μαζί με εκπροσώπους των Αρχών κατοχής, πηγαίνει στις διευθύνσεις κατοικίας φιλουκρανών πολιτών, τους απαγάγει και τους παραδίδει στο «κέντρο προσωρινής κράτησης».

Υπάρχουν επίσης στοιχεία από τις ανακρίσεις και τα βασανιστήρια του.

Ο πρώην υπαρχηγός της Αστυνομικής Προσωρινής Κράτησης και τρεις ιατροδικαστές πήγαν να συνεργαστούν με τους κατακτητές.

Εντάχθηκαν στο λεγόμενο «επιστημονικό-ερευνητικό ειδικό-εγκληματολογικό κέντρο του Υπουργείου Εσωτερικών» στην περιοχή Χερσώνας.

Οι ερευνητές της SBU κατέγραψαν επίσης τις δραστηριότητες του επικεφαλής της κατοχικής «Αστυνομίας» που διορίστηκε από τους Ρώσους κατακτητές στην περιοχή Σταρομπίλ της περιοχής του Λουκάντσκ.

Επί του παρόντος, συμβάλλει στην υποστήριξη της ρατσιστικής «νέας τάξης» στην προσωρινά κατεχόμενη περιοχή Σταρπίλ.

Υπό την ηγεσία του, η κατοχική Αστυνομία ασκεί «ποινικές διώξεις» πολιτών.

Στο Βολνόβας, στην περιοχή του Ντόνετσκ, αξιωματικοί της SBU κατέγραψαν επίσης τις παράνομες δραστηριότητες ενός πρώην αστυνομικού.

Το 2011, συνταξιοδοτήθηκε, αλλά μετά τη μεγάλης κλίμακας εισβολή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, για ιδεολογικούς λόγους, αποφάσισε να επιστρέψει στην υπηρεσία υπό το κατοχικό καθεστώς με την ιδιότητα του «επικεφαλής του τμήματος ποινικής έρευνας του Τμήματος Περιφέρειας Βολνοβάσκι του Υπουργείου Εσωτερικών».

Οι ερευνητές της ουκρανικής SBU προσδιόρισαν τις ενέργειες όλων των προαναφερθέντων συνεργατών σύμφωνα με το Μέρος 7 του Άρθ. 111-1 (εθελούσια κατάληψη θέσης από πολίτη της Ουκρανίας σε παράνομους φορείς επιβολής του νόμου που δημιουργήθηκαν στην προσωρινά κατεχόμενη περιοχή) του Ποινικού Κώδικα της Ουκρανίας.

Η κύρωση του άρθρου που τον ενοχοποιεί προβλέπει ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών.

Σχετικά άρθρα