Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μετά τη «Wagner» ο Πούτιν έστειλε στην Ουκρανία τη ναζιστική «Rusich»: Σκοτώστε αιχμαλώτους, διαμελίστε τους

Μετά τη «Wagner» ο Πούτιν έστειλε στην Ουκρανία τη ναζιστική «Rusich»: Σκοτώστε αιχμαλώτους, διαμελίστε τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Ιδιωτικός Στρατός Βάγκνερ, Μισθοφόροι, Νεοναζί, Ουκρανία, Ρωσία,

Ρωσική νεοναζιστική οργάνωση, «μακρύ οπλισμένο χέρι» του Κρεμλίνου, κάνει πλέον έντονη την παρουσία της στην Ουκρανία υποκινώντας θηριωδίες εναντίον Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου και υποστηρίζοντας ρητά τον βασανισμό τους ακόμη και «με αφαίρεση μελών του σώματός τους», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Η αυτοαποκαλούμενη «Task Force Rusich» πολεμάει στην Ουκρανία για λογαριασμό του Κρεμλίνου και συνδέεται με τους διαβόητους μισθοφόρους της Ομάδας Wagner [Βάγκνερ].

Mάλιστα, σε ανάρτησή της στο κανάλι Telegram η Rusich, με ημερομηνία 22 Σεπτεμβρίου, υποστηρίζει την «επιτόπου εξουδετέρωση των κρατουμένων».

Ο Άνταμ Χάντλεϊ, εκτελεστικός διευθυντής της Tech Against Terrorism, μιας πρωτοβουλίας που εδρεύει στο Λονδίνο και υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη, δήλωσε:

«Η Rusich, μια ανοιχτά νεοναζιστική ομάδα που είναι πολύ πιθανό να λειτουργεί για λογαριασμό του Κρεμλίνου, έχει προωθήσει τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στην σύγκρουση με την Ουκρανία.

»Παρά τους ισχυρισμούς του Πούτιν, οι ενέργειες της Rusich στον πόλεμο, καταδεικνύουν ότι πρωτοστατούν εξόχως οι νεοναζιστικές ομάδες που διαπράττουν θηριωδίες για λογαριασμό του Κρεμλίνου».

Μαχητές Rusich, γνωστοί για τη βαρβαρότητά τους στη Συρία και τον πόλεμο του 2014 στην Κριμαία, έχουν εντοπιστεί στην περιοχή Ντονμπάς, στη Χερσώνα και στην περιοχή του Χαρκόβου.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε στις 15 Σεπτεμβρίου ότι έλαβε οικονομικά μέτρα κατά της Rusich, συνδέοντάς την με τον μισθοφορικό στρατό της Wagner –τον «ιδιωτικό στρατό του Πούτιν» όπως αποκαλείται.

Περιέγραψε τη Rusich ως «μια νεοναζιστική παραστρατιωτική ομάδα που συμμετείχε σε μάχες μαζί με τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία».

Ο Χάντλεϊ είπε: «Ενθαρρύνουμε σθεναρά άλλες χώρες να εξετάσουν το ενδεχόμενο να εφαρμόσουν ουσιαστικές κυρώσεις εναντίον της Rusich και να διερευνήσουν εάν είναι σκόπιμο να χαρακτηριστεί η Rusich ή η Wagneer ως τρομοκρατική οργάνωση».

«Πιστεύουμε ότι ο ευρύτερος στιγματισμός της Rusich θα μειώσει σημαντικά την ικανότητά της να συντονίζει επιθέσεις, να στρατολογεί μαχητές και να διαδίδει προπαγάνδα χρησιμοποιώντας διαδικτυακές πλατφόρμες και εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων».

Η ανάρτηση της Rusich στο Telegram περιέχει συγκεκριμένες και λεπτομερείς οδηγίες για τους οπαδούς του καναλιού σχετικά με τους «αιχμαλώτους πολέμου από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας».

Επίσης περιλαμβάνονται σαφείς οδηγίες για τη δολοφονία αιχμαλώτων μετά από ανάκριση, ενώ ενθαρρύνεται ο εξαναγκασμός των οικογενειών των δολοφονημένων αιχμαλώτων να πληρώσουν τη Rusich ώστε να τους δοθούν οι συντεταγμένες όπου βρίσκονται οι σοροί των αγαπημένων τους.

Τέλος, υποδεικνύεται στους νεοναζί βασανιστές, να πρέπει να αποφεύγουν να αναφέρουν τις συλλήψεις Ουκρανών στους διοικητές των ρωσικών στρατευμάτων, και εάν πρέπει να γίνει αναφορά, θα πρέπει να λέει ότι ο αιχμάλωτος είναι ήδη τραυματισμένος ή πεθαίνει.

Σημειώνεται πως ο αρχηγός της Rusich έχει δηλώσει ανοιχτά «είμαι ναζί, δεν το διαπραγματεύομαι».

Πρόκειται για τον Αλεξέι Μιλχάκοφ o οποίος εντοπίστηκε και φωτογραφήθηκε σε εμπόλεμη ζώνη στην Ουκρανία.

Πρόκειται για στενό συνεργάτη του αφεντικού της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος προσφάτως δήλωσε δημοσίως ότι είναι ο αρχηγός των εκτελεστών μισθοφόρων.

Σχετικά άρθρα