Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρακινοί μισθοφόροι του Ιράν αναπτύσσονται στη βορειοδυτική Συρία

Ιρακινοί μισθοφόροι του Ιράν αναπτύσσονται στη βορειοδυτική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ιντλίμπ, Ιράν, Ισλαμιστές, Λίγουα Αλ Κουντς (Ταξιαρχία της Ιερουσαλήμ), Μααράτ Αλ Νούμαν, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζιχαντιστές, Φρουροί της Επανάστασης,

Στην πρώτη εμφάνισή της στην περιοχή, μια αυτοκινητοπομπή της ιρακινής πολιτοφυλακής Αλ Αμπράρ που υποστηρίζεται από το Ιράν έφτασε, την Τετάρτη, στην πόλη Μααράτ αλ Νουμάν στα νότια της επαρχίας Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία.

Μια στρατιωτική πηγή της Τέταρτης Μεραρχίας των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων είπε στην ιστοσελίδα North Press ότι η φάλαγγα αποτελούνταν από πέντε τεθωρακισμένα οχήματα με αντιαεροπορικά ZU-23-2, τρία λεωφορεία που μετέφεραν 110 μαχητές και ένα φορτηγό με πυρομαχικά.

Η αυτοκινητοπομπή στάθμευσε στη βόρεια πλατεία της πόλης Μααράτ αλ Νουμάν προετοιμάζοντας την ανάπτυξη στα μέτωπα του βουνού Σαρακίμπ και Ζουίγια στη νότια και ανατολική ύπαιθρο της Ιντλίμπ, πρόσθεσε η πηγή.

Αυτή η συνοδεία θεωρείται η πρώτη του είδους της ιρακινής πολιτοφυλακής Αλ Αμπράρ που προέρχεται από την πόλη Σούκχα ανατολικά του Κυβερνείου της Χομς μετά από πρόσκληση της δύναμης Κουντς («λεγεώνα των ξένων» των Φρουρών της Επανάστασης) που υποστηρίζεται από το Ιράν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η πηγή επεσήμανε ότι οι περισσότεροι από τους μαχητές είναι Ιρακινοί και αυτή είναι η πρώτη φορά που εισέρχονται στην Ιντλίμπ υπό τη σκιά των εισερχόμενων πληροφοριών σχετικά με μια νέα συνοδεία της υποστηριζόμενης από το Ιράν Λίγουα Φατιμιγιούν που κινείται προς τη δυτική ύπαιθρο του Χαλεπίου τις επόμενες ημέρες για να ενισχύσει τις μάχες μέτωπα ενάντια στην τζιχαντιστική οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS, πρώην μέτωπο Αλ Νούσρα, συριακή Αλ Κάιντα).

Στα μέσα Ιουλίου 2022, οι υποστηριζόμενες από το Ιράν πολιτοφυλακές που σταθμεύουν στο συριακό βορρά έφεραν στρατιωτικές ενισχύσεις από την περιοχή Σαγιντά Ζαϊνάμπ νότια της Δαμασκού στις γραμμές επαφής με φατρίες της ένοπλης αντιπολίτευσης που υποστηρίζονται από την Τουρκία στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Σχετικά άρθρα