Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν λέει τώρα ότι θα βοηθήσει τις ΗΠΑ στην Συρία (;)

Ο Ερντογάν λέει τώρα ότι θα βοηθήσει τις ΗΠΑ στην Συρία (;)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Κόμπανι, Κούρδοι, Μπάρακ Ομπάμα, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τουρκία,

Σε μια στιγμή που οι σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας βρίσκονται στο πιο κομβικό και κρίσιμο σημείο από το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, Ερντογάν και Ομπάμα μίλησαν στο τηλέφωνο.

Οι ανακοινώσεις και από τις δύο πλευρές ήταν λιτές και ολιγόλογες.

“Συζητήσαμε την περαιτέρω συνεργασία στο ζήτημα της Συρίας και ιδιαίτερα την πολιορκία τη Κομπάνι” σημειώνει η Χουριέτ, που μεταφέρει την ανακοίνωση της τουρκικής πλευράς, που δεν έχει καμία αναφορά στο Ισλαμικό Κράτος ενώ αντίθετα η ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο επισημαίνει ότι “συζητήθηκε ιδιαίτερα η κατάσταση στην Κομπάνι αλλά και νέα μέτρα που θα βοηθούσαν στην εξάλειψη του κινδίνου από το Ισλαμικό Κράτος”.

Η αναφορά στα νέα μέτρα αφορά την χρήση της βάσης Ιντσιρλίκ για την οποία ο Ερντογάν το πρωί επιστρέφοντας από το Αφγανιστάν είχε δηλώσει το αμίμητο.

“Δεν έχουμε καταλάβει τι θέλουν(οι ΗΠΑ). Αν καταλάβουμε θα μπορέσουμε να απαντήσουμε” είχε δηλώσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Έτσι θεωρείται σίγουρο ότι ο Ομπάμα μάλλον του έδωσε… να καταλάβει τι εννοούν οι ΗΠΑ για το Ιντσιρλίκ αλλά και για το Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα