Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντιμέτωπη με μπλακ άουτ κινητής τηλεφωνίας η Ευρώπη

Αντιμέτωπη με μπλακ άουτ κινητής τηλεφωνίας η Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Γερμανία, Ενέργεια, Ιταλία, Κινητά Τηλέφωνα, Ρωσία, Σουηδία,

Κάποτε ήταν αδιανόητο: Κι όμως, τα κινητά τηλέφωνα θα μπορούσαν να… σβήσουν σε όλη την Ευρώπη αυτόν τον χειμώνα, εάν οι διακοπές ρεύματος ή ο περιορισμός κατανάλωσης με δελτίο επηρεάσουν τμήματα των δικτύων κινητής τηλεφωνίας σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια.

Η απόφαση της Ρωσίας να σταματήσει την παροχή φυσικού αερίου μέσω της βασικής οδού εφοδιασμού της Ευρώπης στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία έχει αυξήσει τις πιθανότητες για ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας.

Στη Γαλλία, η κατάσταση επιδεινώνεται από το κλείσιμο πολλών πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής για συντήρηση.

Aξιωματούχοι του κλάδου των τηλεπικοινωνιών λένε ότι φοβούνται ότι ένας βαρύς χειμώνας θα βάλει σε δοκιμασία την υποδομή των τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, αναγκάζοντας εταιρείες και κυβερνήσεις να προσπαθήσουν να μετριάσουν τον αντίκτυπο.

Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν αρκετά εφεδρικά συστήματα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για να χειριστούν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, δήλωσαν τέσσερα στελέχη των τηλεπικοινωνιών, αυξάνοντας την προοπτική διακοπών της κινητής τηλεφωνίας.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Σουηδίας και της Γερμανίας, προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι επικοινωνίες μπορούν να συνεχιστούν ακόμη και αν οι διακοπές ρεύματος καταλήξουν να εξαντλήσουν τις εφεδρικές μπαταρίες που είναι εγκατεστημένες στις χιλιάδες κεραίες κινητής τηλεφωνίας που είναι απλωμένες σε όλη την επικράτειά τους.

Η Ευρώπη έχει σχεδόν μισό εκατομμύριο πυλώνες τηλεπικοινωνιών και οι περισσότεροι από αυτούς διαθέτουν εφεδρικές μπαταρίες που διαρκούν περίπου 30 λεπτά για να λειτουργήσουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Στη Γαλλία, ένα σχέδιο που προτάθηκε από τον διανομέα ηλεκτρικής ενέργειας Enedis, περιλαμβάνει πιθανές διακοπές ρεύματος έως και δύο ωρών στο χειρότερο σενάριο, ανέφεραν δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Τα γενικά μπλακ-άουτ θα επηρεάσουν μόνο τμήματα της χώρας εκ περιτροπής.

Οι βασικές υπηρεσίες όπως τα νοσοκομεία, η Αστυνομία και η κυβέρνηση δεν θα επηρεαστούν, ανέφεραν οι πηγές.

Οι Telcos στη Σουηδία και τη Γερμανία έχουν επίσης εκφράσει ανησυχίες για πιθανές ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας με τις κυβερνήσεις τους, ανέφεραν αρκετές πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Η σουηδική ρυθμιστική Αρχή τηλεπικοινωνιών PTS συνεργάζεται με τηλεπικοινωνιακούς φορείς και άλλους κυβερνητικούς φορείς για την εξεύρεση λύσεων. Αυτό περιλαμβάνει συζητήσεις για το τι θα συμβεί εάν η ηλεκτρική ενέργεια διανεμηθεί με δελτίο.

Το ιταλικό λόμπι των τηλεπικοινωνιών είπε στο Reuters ότι θέλει το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας να αποκλειστεί από οποιαδήποτε διακοπή ρεύματος ή διακοπή εξοικονόμησης ενέργειας και θα το συζητήσει με τη νέα κυβέρνηση της Ιταλίας.

Οι διακοπές ρεύματος αυξάνουν την πιθανότητα βλάβης των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων εάν υποστούν απότομες διακοπές, δήλωσε ο επικεφαλής του λόμπι των τηλεπικοινωνιών Μάσιμο Σάρμι σε συνέντευξή του.

Σχετικά άρθρα