Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε ποια περιοχή αναμένεται νέα ήττα των ρωσικών δυνάμεων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε ποια περιοχή αναμένεται νέα ήττα των ρωσικών δυνάμεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ουκρανία, Ρωσία,

Οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα συνέχισαν να σημειώνουν σημαντικά κέρδη γύρω από την πόλη Λίμαν στις 28 Σεπτεμβρίου, προχωρώντας από τα βόρεια κατά μήκος του τόξου Ζελένα Ντολίνα-Κολοντιάζι και από τα νοτιοανατολικά γύρω από το Γιαμπίλ, διαπιστώνει έκθεση του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι Ρώσοι αναλυτές ανησυχούν για τα ουκρανικά κέρδη γύρω από το Λίμαν, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις σε αυτήν την περιοχή ενδέχεται να αντιμετωπίσουν επικείμενη ήττα.

Αρκετοί Ρώσοι στρατιωτικοί αναλυτές και εξέχοντες στρατιωτικοί ανταποκριτές υποστήριξαν ότι τα ουκρανικά στρατεύματα προέλασαν δυτικά, βόρεια και βορειοανατολικά του Λίμαν και προσπαθούν να ολοκληρώσουν την περικύκλωση των ρωσικών στρατευμάτων στο Λίμαν και κατά μήκος της βόρειας όχθης του ποταμού Σεβέρσκι Ντονέτς σε αυτήν την περιοχή.

Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι τα ουκρανικά στρατεύματα απειλούν τις ρωσικές θέσεις και τις γραμμές επικοινωνίας που υποστηρίζουν την ομάδα Λίμαν.

«Η κατάρρευση του θύλακα στο Λίμαν πιθανότατα θα έχει μεγάλη συνέπεια για τη ρωσική ομάδα στο βόρειο Ντονέτσκ και τις δυτικές περιφέρειες Λουγκάνσκ και μπορεί να επιτρέψει στα ουκρανικά στρατεύματα να απειλήσουν τις ρωσικές θέσεις κατά μήκος των συνόρων της δυτικής περιφέρειας Λουγκάνσκ και στην περιοχή Σεβεροντονιέτσκ-Λισικάνσκ», σχολιάζουν οι αναλυτές του αμερικανικού think tank, προσθέτοντας ότι ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει αντιμετωπίσει τις τρέχουσες ρωσικές απώλειες γύρω από το Λίμαν ούτε έχει προετοιμαστεί για την κατάρρευση αυτού του τομέα της πρώτης γραμμής, που πιθανότατα θα μειώσει περαιτέρω το ήδη χαμηλό ρωσικό ηθικό.

Αναλυτικότερα:

Το γεωγραφικό υλικό μάχης επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς των Ρώσων αναλυτών ότι οι Ουκρανοί πήραν τον έλεγχο της περιοχής Ζελένα Ντολίνα (15 χλμ βόρεια του Λίμαν ) και προωθήθηκαν ανατολικά για να πάρουν τον έλεγχο του Κολοντιαζι (11 χλμ βορειοανατολικά του Λίμαν).

Επίσης, αρκετές ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι τα ουκρανικά στρατεύματα πιέζουν νοτιοανατολικά του Κολοντιαζι και πολεμούν στα περίχωρα του Τόρσκε, μόλις 12 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Λίμαν.

Οι Ρώσοι στρατιωτικοί αναλυτές ισχυρίστηκαν επίσης ότι ουκρανικά στρατεύματα μαζεύτηκαν κοντά στο Γιαμπίλ (13 χλμ. νοτιοανατολικά του Λίμαν) και διέρρηξαν τις ρωσικές αμυντικές γραμμές εκεί για να σπρώξουν προς το Τόρσκε από τα νοτιοδυτικά.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, οι Ουκρανοί έχουν επιτύχει πρόσθετα κέρδη βορειοδυτικά του Λίμαν και ισχυρίστηκαν ότι τα ουκρανικά στρατεύματα επιτίθενται στο Σαντριγκολοβε, περίπου 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λίμαν.

Το γεωγραφικό υλικό δείχνει ότι τα ουκρανικά στρατεύματα απελευθέρωσαν τη Νοβοσέλιβκα, ακριβώς νότια του Σαντριγκολοβε και 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λίμαν.

Αρκετοί Ρώσοι αναλυτές εξέφρασαν την κλιμακούμενη ανησυχία ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιδιώκουν να πάρουν τον έλεγχο του δρόμου Σβατόρε-Λίμαν που είναι επί του παρόντος μια κρίσιμη επίγεια γραμμή επικοινωνίας (GLOC) για τη ρωσική ομάδα στο Λίμαν.

Σχετικά άρθρα