Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαλλία: Ο γραμματέας των «Πράσινων» παραιτήθηκε έπειτα από κατηγορίες για ψυχολογική βία στον «πρώην» του

Γαλλία: Ο γραμματέας των «Πράσινων» παραιτήθηκε έπειτα από κατηγορίες για ψυχολογική βία στον «πρώην» του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Οικολόγοι Πράσινοι, Ομοφυλόφιλοι, Σεξουαλική Παρενόχληση,

Ο γραμματέας του κόμματος Ευρώπη Οικολογία «Οι Πράσινοι» Ζουλιέν Μπαγιού παραιτήθηκε τη Δευτέρα από την θέση του, έπειτα από την διατύπωση κατηγοριών για ψυχολογική βία κατά πρώην συντρόφου του, απέναντι στις οποίες θεωρεί ότι δεν μπορεί να υπερασπισθεί τον εαυτό του.

«Ανακοίνωσα σήμερα το πρωί στα μέλη της παράταξης Ευρώπη Οικολογία Οι Πράσινοι την παραίτησή μου από τα καθήκοντα του εθνικού γραμματέα», εξηγεί ο Ζουλιέν Μπαγιού σε ανακοίνωσή του προσθέτοντας ότι θα εγκαταλείψει και την προεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Τα γεγονότα που του προσάπτονται δεν είναι γνωστά, καθώς δεν έχει κατατεθεί προσφυγή και, κατά συνέπεια, δεν διεξάγεται δικαστική έρευνα.

Ο Ζουλιέν Μπαγιού τονίζει ότι «κατηγορείται για γεγονότα που δεν του έχουν παρουσιασθεί και για τα οποία οι κατήγοροί του λένε ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμα» και κατά συνέπεια δεν μπορεί ο ίδιος να υπερασπισθεί τον εαυτό του «αφού αρνούνται να τον ακούσουν». «Μία απαράδεκτη κατάσταση».

Τον Ιούλιο, ο Ζουλιέν Μπαγιού είχε εξηγήσει στην εφημερίδα Le Figaro, όταν η υπόθεση είχε παραπεμφθεί σε εσωτερικό όργανο του κόμματος για περιστατικά βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης, ότι επρόκειτο για «έναν χωρισμό που συνοδεύτηκε από σχεδόν ανοικτές απειλές (εναντίον του) και για ένας είδος εργαλειοποίησης που δεν μπορώ παρά να καταδικάσω».

Σχετικά άρθρα