Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πανικός στην Τουρκία από τις επαφές Κούρδων με ΗΠΑ

Πανικός στην Τουρκία από τις επαφές Κούρδων με ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Η Τουρκία, που είχε συνηθίσει να παριστάνει την “περιφερειακή δύναμη” στη Μέση Ανατολή και στη Μεσοποταμία, όπως και τη “φωνή της Αμερικής” στην περιοχή, μετά την υποστήριξη του ισλαμιστικού καθεστώτος Ερντογάν στο Ισλαμικό Κράτος, δείχνει να εγκαταλείπεται από τις ΗΠΑ, οι οποίες πλέον αναζητούν αξιόπιστους συνομιλητές, τους οποίους βρίσκουν στους Κούρδους.

Η απομόνωση της Τουρκίας ξεκίνησε από το 2010, όταν κατάφερε ο Ερντογάν να τινάξει στον αέρα τη μακρόχρονη συμμαχία της Τουρκίας με το Ισραήλ. Τότε το Ισραήλ προσέγγισε την Ελλάδα και την Κύπρο και ένα νέο κεφάλαιο, μια νέα συμμαχία, άρχισε να οικοδομείται στην ανατολική Μεσόγειο και γύρω από τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Η προσπάθεια του Ερντογάν να αναβιώσει το χαλιφάτο, με εκείνον Χαλίφη, ιδεολόγημα που έχει εμπνευστή τον Νταβούτογλου, τον έφερε να στηρίζει το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο και χρησιμοποιεί τώρα ενάντια στους Κούρδους. Παράλληλα, η άρνηση της Τουρκίας να ευθυγραμμιστεί με τα δυτικά συμφέροντα, αφού έχει δικούς της σχεδιασμούς (το χαλιφάτο δηλαδή), την τοποθετούν πλέον στο “απέναντι” στρατόπεδο και είναι πιθανό ακόμα και να δούμε διχοτόμηση. Μάλιστα, όπως μας λένε καλά πληροφορημένες πηγές, οι Αμερικανοί δεν έχουν πλέον κανένα πρόβλημα να διχοτομηθεί η Τουρκία, με τη δημιουργία Κουρδικού Κράτους, η Μέρκελ είναι που επιμένει ότι η Τουρκία πρέπει να μείνει όπως είναι.

Ο Ερντογάν που στηρίζει και εξοπλίζει το Ισλαμικό Κράτος, έχει αρχίσει και παρανοεί και πουλώντας ανατολίτικη τρέλα δήλωσε το Σάββατο επιστρέφοντας από το Αφγανιστάν ότι «Για εμάς οι Κούρδοι της Συρίας (PYD) είναι ουσιαστικά το ίδιο με το PKK (οι κομμουνιστές Κούρδοι της Τουρκίας που είναι και η πλειοψηφία), δηλαδή τρομοκράτες. Είναι απαράδεκτο για εμάς το γεγονός ότι μία χώρα σύμμαχος του ΝΑΤΟ, όπως οι ΗΠΑ ανοικτά υποστηρίζουν και συζητούν μια τρομοκρατική οργάνωση. και περιμένουν από εμάς να το δεχθούμε; Δεν μπορούμε να εγκρίνουμε κάτι τέτοιο».

Ο άνθρωπος που έχει κατηγορηθεί ευθέως και επισήμως από την Αίγυπτο ότι στηρίζει, εξοπλίζει, εφοδιάζει και περιθάλπει το Ισλαμικό Κράτος, κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι συνομιλούν με τρομοκράτες, δηλαδή τους Κούρδους αριστερούς, οι οποίοι είναι και οι μόνοι που πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος, τους πραγματικούς δηλαδή τρομοκράτες, τους συμμάχους του Ερντογάν.

Βεβαίως οι ΗΠΑ δεν θα κάτσουν να ασχολούνται για πολύ ακόμα με τον παρανοϊκό ισλαμιστή που παριστάνει άλλοτε τον σουλτάνο και άλλοτε τον χαλίφη. Ούτε θα επιτρέψουν την παλινόρθωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Και μια καλή αρχή για να “κοντύνουν” λίγο τον Ερντογάν είναι ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν. Και ακολουθούν κι άλλοι που θα θελήσουν ανεξαρτησία μέσα στην Τουρκία, 72 εθνότητες αποτελούν το “μωσαϊκό” που εμείς θεωρούμε “ενιαίο πράγμα”…

Οι Τούρκοι έχουν σκυλιάσει και έχουν αρχίσει να ανεβάζουν εικόνες στο twitter που παρουσιάζουν τους Κούρδους ως ανθρώπους των Αμερικανών. Δείτε μια χαρακτηριστική παρακάτω. Λίγο ακόμα και ο Ερντογάν θα “κηρύξει” τον πόλεμο στις ΗΠΑ, όπως έκανε το καλοκαίρι για το Ισραήλ. Εμείς βεβαίως οι Έλληνες δεν πρέπει να έχουμε καμιά αγωνία για το μέλλον της Τουρκίας. Όσο πιο μικρή, τόσο καλύτερο για την ησυχία μας. Και φυσικά η δημιουργία κουρδικού κράτους εξυπηρετεί απόλυτα τα γεωπολιτικά μας συμφέροντα. Μόνο να είχαμε και σοβαρή κυβέρνηση… Συμβαίνουν κοσμοϊστορικές ανακατατάξεις και εμείς έχουμε τους κλόουν να παριστάνουν τη συγκυβέρνηση….

pkk-us

Είναι τόσο μεγάλη η τουρκική βλακεία που εμφανίζουν σε σκίτσο τους Κούρδους να υψώνουν την αμερικανική σημαία στην Κομπάνι. Προφανώς τους έχει χαλάσει που δεν είδαν να κυματίζει η σημαία του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη, ή ακόμα καλύτερα η δική τους σημαία… Η Τουρκία μπαίνει σε περίεργα μονοπάτια που δεν θα της βγουν σε καλό.

Σχετικά άρθρα