Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Newsweek ερευνά εάν έχουν βάση οι φήμες για πραξικόπημα στην Κίνα

Το Newsweek ερευνά εάν έχουν βάση οι φήμες για πραξικόπημα στην Κίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνα, Πραξικόπημα, Σι Τζινπίνγκ,

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έγινε ένα από τα κορυφαία θέματα στο Twitter εν μέσω αβάσιμων αναφορών ότι έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό και ότι η Κίνα βρίσκεται εν μέσω στρατιωτικού πραξικοπήματος, μεταδίδει το NewsWeek.

Ο Σι και το χάσταγκ #ChinaCoup έκαναν έγιναν δημοφιλή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού δεκάδες χιλιάδες χρήστες διέδωσαν ανεπιβεβαίωτες φήμες ότι ο πρόεδρος συνελήφθη και ανατράπηκε από τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό της Κίνας.

Αυτή η εικασία, η οποία δεν έχει σχολιαστεί από αξιόπιστες πηγές, προέκυψε καθώς δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου εμπορικές πτήσεις πάνω από την πρωτεύουσα του Πεκίνου το Σάββατο, με μη επαληθευμένες αναφορές να αναφέρουν ότι όλα τα τρένα και τα λεωφορεία έχουν ακινητοποιηθεί.

Ο ιστότοπος του αεροδρομίου του Πεκίνου δείχνει ότι αρκετές πτήσεις από την πρωτεύουσα της Κίνας έχουν ακυρωθεί. Πολλές άλλες είναι ακόμη προγραμματισμένες ή έχουν ήδη προσγειωθεί.

Υπήρξαν επίσης αναφορές ότι οι πτήσεις ακυρώθηκαν εν μέσω προγραμματισμένης στρατιωτικής άσκησης.

Σε μια σειρά από tweets, ο Drew Thompson, πρώην αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ για την Κίνα, την Ταϊβάν και τη Μογγολία, περιγράφει τις φήμες ως «απόλυτο ψέμα».

Η Frida Ghitis, αρθρογράφος διεθνών θεμάτων και πρώην ανταποκρίτρια του CNN, απέρριψε επίσης τις «άγριες φήμες» που κυκλοφόρησαν από την Κίνα.

«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βουίζουν από ισχυρισμούς ότι έγινε πραξικόπημα στην Κίνα, ότι ο Σι Τζινπίνγκ βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Αλλά δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι αυτό είναι αλήθεια».

Ο πρόεδρος Σι βρέθηκε πρόσφατα στη σύνοδο κορυφής των ηγετών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) στη Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν, όπου είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το Newsweek επικοινώνησε με το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ζητώντας σχόλιο.

Σχετικά άρθρα