Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φήμες για πραξικόπημα στην Κίνα και κατ’ οίκον περιορισμό του Σι Τζινπίνγκ

Φήμες για πραξικόπημα στην Κίνα και κατ’ οίκον περιορισμό του Σι Τζινπίνγκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνα, Πραξικόπημα, Σι Τζινπίνγκ,

Οι εικασίες για τον κατ’ οίκον περιορισμό του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι φήμες κάνουν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Σι έχει απομακρυνθεί και η πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο, βρίσκεται επί του παρόντος υπό τον έλεγχο του στρατού.

Αυτό έρχεται μια μέρα μετά την καταδίκη ενός πρώην ανώτατου αξιωματούχου ασφαλείας σε ισόβια κάθειρξη από κινεζικό δικαστήριο.

Πιστεύεται ότι ήταν μέρος της «πολιτικής κλίκας» κατά του Σι.

Άλλα δύο άτομα που συνδέονται με την ομάδα καταδικάστηκαν ομοίως σε θανατικές ποινές με αναστολή και άλλα τρία έλαβαν μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης αυτή την εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, άλλες φήμες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο περιλαμβάνουν τον Li Qiaoming, τον αρχηγό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας (PLA), ότι έχει αντικαταστήσει τον Σι Τζινπίνγκ ως κυβερνήτη της Κίνας.

Ωστόσο, δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα ή τα κρατικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με αυτές τις φήμες.

Μια Κινέζα ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Τζένιφερ Ζενγκ, η οποία διαμένει τώρα στις ΗΠΑ, μοιράστηκε ένα βίντεο στο Twitter και ισχυρίστηκε ότι ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός κινούνταν προς το Πεκίνο.

Το tweet της η Ζενγκ αναφέρει: «Στρατιωτικά οχήματα #PLA κατευθύνονται προς το #Πεκίνο στις 22 Σεπτεμβρίου.

»Ξεκινώντας από την κομητεία Huanlai κοντά στο Πεκίνο και καταλήγοντας στην πόλη Zhangjiakou, στην επαρχία Hebei, ολόκληρη η πομπή μήκους 80 χλμ.

»Εν τω μεταξύ, οι φήμες λένε ότι ο #XiJinping ήταν υπό σύλληψη αφού ηλικιωμένοι του #CCP τον απομάκρυναν από επικεφαλής του PLA».

Υπάρχουν επίσης φήμες ότι τόσο οι διεθνείς όσο και οι εσωτερικές πτήσεις από και προς το Πεκίνο έχουν σταματήσει και ότι η πόλη έχει αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο.

Περισσότερες φήμες υποστηρίζουν ότι σχεδόν το 60% των πτήσεων στην Κίνα ακυρώθηκαν χωρίς καμία εξήγηση την Παρασκευή.

Ο Γκόρντον Τσανγκ, ένας Κινέζος συγγραφέας, επίσης με έδρα τις ΗΠΑ, απάντησε στο Tweet της Ζενγκ και έγραψε:

«Αυτό το βίντεο με στρατιωτικά οχήματα που κινούνται προς το #Πεκίνο έρχεται αμέσως μετά την ακινητοποίηση του 59% των πτήσεων στη χώρα και τις φυλακίσεις ανώτερων αξιωματούχων.

»Υπάρχει πολύς καπνός, που σημαίνει ότι υπάρχει φωτιά κάπου μέσα στο #CCP. Η #Κίνα είναι ασταθής».

Μεταξύ των Ινδών, ο Subramanian Swamy του BJP έγραψε στο Twitter και έγραψε:

«Νέα φήμη που πρέπει να εξεταστεί: Είναι ο Σι Τζινπίνγκ σε κατ’ οίκον περιορισμό στο Πεκίνο;

»Όταν ο Σι βρισκόταν πρόσφατα στη Σαμαρκάνδη, οι ηγέτες του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος υποτίθεται ότι είχαν αφαιρέσει τον Σι από την αρχηγία του στρατού του Κόμματος.

»Στη συνέχεια ακολούθησε κατ’ οίκον περιορισμός. Έτσι πηγαίνουν οι φήμες».

Πηγή: BusinessToday

Σχετικά άρθρα