Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία επιστράτευση: 300.000 θα κληθούν στα όπλα

Ρωσία επιστράτευση: 300.000 θα κληθούν στα όπλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ουκρανία, Ρωσία, Σεργκέι Σόιγκου,

Μετά την κήρυξη μερικής επιστράτευσης από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν το πρωί της Τετάρτης, τη σκυτάλη πήρε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, ο οποίος έκανε επίσης λόγο για μάχη ενάντια στη «συλλογική Δύση».

«Πολεμάμε όχι μόνο με την Ουκρανία αλλά και με τη συλλογική Δύση», είπε χαρακτηριστικά απηχώντας προηγούμενη δήλωση του Ρώσου προέδρου με την οποία προσπάθησε να αιτιολογήσει τη μερική κινητοποίηση:

«Ο ρωσικός στρατός ενεργεί ως η στρατιωτική γραμμή ενός μετώπου που ξεπερνά τα 1.000 χιλιόμετρα απέναντι σε ολόκληρη τη στρατιωτική επιχείρηση της συλλογικής Δύσης».

Ο Σόιγκου εξήγησε ότι «η κινητοποίηση είναι απαραίτητη για τον έλεγχο της γραμμής επαφής των 1.000 χιλιομέτρων, καθώς και των απελευθερωμένων εδαφών».

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας επιβεβαίωσε ότι στη μερική επιστράτευση θα συμμετέχουν μόνο όσοι έχουν στρατιωτική εμπειρία, προσθέτοντας ότι θα κληθούν 300.000 έφεδροι.

Ο Σοϊγκού διευκρίνισε ότι δεν θα επιστρατευθούν φοιτητές και όσοι υπηρέτησαν ως κληρωτοί και ότι η πλειονότητα των Ρώσων εφέδρων, που αριθμούν ένα εκατομμύριο, επίσης δεν θα στρατολογηθούν.

Διαβάστε επίσης: Πανικός στη Ρωσία – Στρατεύσιμοι εγκαταλείπουν τη χώρα για να μην πάνε στον πόλεμο

Στα σχόλιά του, επίσης ότι λιγότεροι από 6.000 Ρώσοι στρατιώτες (5.937) είχαν σκοτωθεί στις συγκρούσεις, αριθμός πολύ χαμηλότερος από τις εκτιμήσεις των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Πρόκειται για την πρώτη ανακοίνωση που γίνεται μετά από μήνες.

Αναφερόμενος στην περιοχή του Ντονέτσκ, είπε ότι «η Ρωσία συνεχίζει να προοδεύει στην περιοχή».

Σχετικά άρθρα