Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαψεύδει η Ρωσία τις απευθείας πτήσεις στο ψευδοκράτος στη βόρεια Κύπρο

Διαψεύδει η Ρωσία τις απευθείας πτήσεις στο ψευδοκράτος στη βόρεια Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κύπρος, Ρωσία, Ρωσική Πρεσβεία,

Η Ρωσική Πρεσβεία στη Λευκωσία διέψευσε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Μιλιέτ, σύμφωνα με το οποίο πρόκειται να ξεκινήσουν απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, μετέδωσε το πρακτορείο RIA Novosti.

«Η θέση της Ρωσίας για την επίλυση του Κυπριακού δεν έχει αλλάξει, η Μόσχα δεν διεξάγει διαπραγματεύσεις για το άνοιγμα απευθείας πτήσεων μεταξύ Ρωσίας και βόρειας Κύπρου», δήλωσε στο RIA Novosti εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας στη Λευκωσία.

Η Μιλιέτ, επικαλούμενη «διπλωματικές πηγές», ισχυρίστηκε νωρίτερα ότι πρόκειται να ξεκινήσουν στις 15 Νοεμβρίου απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία προς τα κατεχόμενα από την Τουρκία κυπριακά εδάφη, με αφορμή τα εγκαίνια αεροδρομίου στην περιοχή Ερτζάν.

Αναληθή χαρακτήρισαν τα δημοσιεύματα για ρωσικές πτήσεις στα κατεχόμενα της Κύπρου και κυβερνητικές πηγές στην Λευκωσία.

«Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα τα όσα αναφέρει η Τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ» για «απευθείας πτήσεις επιβατικών αεροσκαφών από τη Ρωσία στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο», γράφει η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές στη Λευκωσία.

Η κυπριακή εφημερίδα αναφέρει ότι οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως «υπήρξε διερεύνηση του θέματος και μέσω της διπλωματικής οδού και είναι εκτός πραγματικότητας τα περί απευθείας πτήσεων από τη Ρωσία προς τα κατεχόμενα».

Σχετικά άρθρα