Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξαναβγάζει το Oruc Reis στην Μεσόγειο η Τουρκία για «τρισδιάστατες έρευνες»: Σε ένα μήνα έτοιμο, λέει ο Ντονμέζ

Ξαναβγάζει το Oruc Reis στην Μεσόγειο η Τουρκία για «τρισδιάστατες έρευνες»: Σε ένα μήνα έτοιμο, λέει ο Ντονμέζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Αττάλεια, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κύπρος, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες, Φατίχ Ντονμέζ,

Νέες έρευνες αναμένεται να ξεκινήσει μέσα σε ένα μήνα στην Ανατολική Μεσόγειο το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο τα δημοσιεύματα και αναφορές άλλων Τούρκων αξιωματούχων.

Συγκεκριμένα, η Τουρκία έχει δεσμεύσει τον μισό κόλπο της Αττάλειας από 25 Σεπτεμβρίου έως 24 Μαρτίου 2023.

Σε επίσκεψή του στο πλοίο, το οποίο βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα, όπου συνεχίζονται οι έρευνες και γεωτρήσεις για φυσικό αέριο, ο Ντονμέζ σημειώνοντας ότι το Oruc Reis είχε πραγματοποιήσει εργασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ανατολική Μεσόγειο, τόνισε ότι το ερευνητικό πλοίο ήταν κυρίως προετοιμασμένο για τη διεξαγωγή δισδιάστατων σεισμικών ερευνών.

«Το έχουμε φέρει στο λιμάνι Φίλγιος σύμφωνα με τις ανάγκες εδώ, υπάρχουν κάποιες εργασίες εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού και του λογισμικού.

»Τώρα, αυτό μετατρέπεται για να μπορεί να εκτελεί τρισδιάστατη σεισμική έρευνα, όπως το Barbaros.

»Αυτή τη στιγμή ο εξοπλισμός συναρμολογείται.

»Σε ένα μήνα ελπίζω να ολοκληρώσουμε τις εργασίες εκσυγχρονισμού εδώ (στη Μαύρη Θάλασσα) και να το στείλουμε στη νέα του αποστολή» σημείωσε.

Σχετικά άρθρα