Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η οργάνωση Eleos-Ukraine σώζει γυναίκες και παιδιά που βίασαν οι Ρώσοι

Η οργάνωση Eleos-Ukraine σώζει γυναίκες και παιδιά που βίασαν οι Ρώσοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιασμός, Έγκλημα Πολέμου, Ουκρανία, Ρωσία,

Η φιλανθρωπική οργάνωση Eleos-Ukraine ασχολείται με την αποκατάσταση όσων υπέφεραν από σεξουαλική βία στα χέρια του ρωσικού στρατού. Βοηθά γυναίκες και παιδιά.

Από την ίδρυσή της, η οργάνωση φροντίζει για γυναίκες που έχουν υποστεί βία από άνδρες και για παιδιά των οποίων οι γονείς δεν μπορούν πάντα να αντεπεξέλθουν στις ευθύνες τους, καθώς και για όσους έχουν σοβαρές ασθένειες.

Μετά την έναρξη της ευρείας κλίμακας εισβολής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία, το Eleos-Ukraine έπρεπε να επεκταθεί και να ανοίξει νέα καταφύγια για να φιλοξενήσει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα που χρειάζονταν βοήθεια.

«Το επίκεντρο της προσοχής μας ήταν πάντα η βοήθεια των γυναικών και των παιδιών, και κατά τη διάρκεια του μεγάλου πολέμου, είμαστε επίσης κοντά σε όσους έχουν επιζήσει από τη σεξουαλική βία.

»Ξεκίνησε όταν άρχισαν να εμφανίζονται στα μέσα ενημέρωσης οι πρώτες δημοσιεύσεις για βιασμούς Ουκρανών γυναικών και παιδιών στα κατεχόμενα και στα εδάφη όπου διεξάγονται ενεργές εχθροπραξίες. Έκτοτε εμείς συντρέχουμε όσους επέζησαν από βασανιστήρια και σεξουαλική βία», σημειώνουν οι διοργανωτές.

Η υλοποίηση του έργου ξεκίνησε με τη δημιουργία κέντρου αποκατάστασης, το άνοιγμα του οποίου βοήθησαν ξένοι οργανισμοί-εταίροι.

Το κέντρο, το οποίο θα μπορεί να δέχεται γυναίκες τον Οκτώβριο, βρίσκεται σε μια ήσυχη και φιλόξενη πόλη στην περιοχή Ivano-Frankivsk.

Εκεί οι γυναίκες και οι οικογένειές τους θα έχουν βοήθεια και φροντίδα από επαγγελματίες ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

Στις γυναίκες θα παρέχεται επίσης ανθρωπιστική βοήθεια, εγγυημένη εμπιστευτικότητα και επικοινωνία.

Στα θύματα θα παρέχεται ιατρική περίθαλψη υψηλής ποιότητας, για την οποία το τμήμα της εξειδικευμένης γυναικείας κλινικής στο Ivano-Frankivsk έχει ήδη ανακαινιστεί.

«Εάν έχετε υποφέρει από σεξουαλική βία στα χέρια των στρατιωτών του ρωσικού στρατού – μην σιωπάτε!

»Επικοινωνήστε με την οργάνωσή μας για βοήθεια.

»Είμαστε δίπλα σας για να σας υποστηρίξουμε και να σας προστατεύσουμε.

»Σας εγγυόμαστε ποιοτική ιατρική περίθαλψη και αξιοπρεπείς συνθήκες παραμονής στο κέντρο αποκατάστασης», πρόσθεσε το Eleos-Ukraine και έδωσε το τηλέφωνο επικοινωνίας: +380 98 389 7706

Σχετικά άρθρα