Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: Είναι απαράδεκτο οι ΗΠΑ να συνομιλούν με τρομοκράτες (PKK)

Ερντογάν: Είναι απαράδεκτο οι ΗΠΑ να συνομιλούν με τρομοκράτες (PKK)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τουρκία,

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις απευθείας συνομιλίες που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ με τους Κούρδους της Συρίας.

Επιστρέφοντας από το Αφγανιστάν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι “Για εμάς οι Κούρδοι της Συρίας (PYD) είναι ουσιαστικά το ίδιο με το PKK (οι κομμουνιστές Κούρδοι της Τουρκίας που είναι και η πλειοψηφία), δηλαδή τρομοκράτες. Είναι απαράδεκτο για εμάς το γεγονός ότι μία χώρα σύμμαχος του ΝΑΤΟ, όπως οι ΗΠΑ ανοικτά υποστηρίζουν και συζητούν μια τρομοκρατική οργάνωση. και περιμένουν από εμάς να το δεχθούμε; Δεν μπορούμε να εγκρίνουμε κάτι τέτοιο”.

Όσον αφορά το αίτημα των ΗΠΑ και των συμμαχικών χωρών να χρησιμοποιήσουν την βάση του Ιντσιρλίκ κατά του Ισλαμικού Κράτους το έπαιξε τρελός.

“Δεν καταλαβαίνουμε τι μας ζητάνε, όσον αφορά το Ιντσιρλίκ. Θα μπορέσουμε να καταλήξουμε τις συζητήσεις όταν μας ξεκαθαρίσουν τι θέλουν. Αν ταιριάζει με την π[ολιτικήμας θα το κάνουμε. Αλλιώς θα πούμε όχι”.

Σχετικά άρθρα