Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Μπάχαλο» η Ευρωπαϊκή ηγεσία για την ενεργειακή κρίση – Νέα «καρφιά» Μισέλ κατά Ούρσουλας

«Μπάχαλο» η Ευρωπαϊκή ηγεσία για την ενεργειακή κρίση – Νέα «καρφιά» Μισέλ κατά Ούρσουλας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, Σαρλ Μισέλ,

«Μπάχαλο» επικρατεί στην ηγεσία της ΕΕ, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σάρλ Μισέλ να καταλογίζει εμμέσως πλην σαφώς ατολμία αν όχι ανικανότητα στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να δώσει λύσεις στα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την ενεργειακή κρίση.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πέταξε «καρφιά» κατά της προέδρου της Κομισιόν, με αφορμή τη δυστοκία της Επιτροπής να πάρει άμεσα και τολμηρά μέτρα.

Ειδικότερα, ο Σαρλ Μισέλ ζητά πιο συγκεκριμένες προτάσεις και πιο αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

«Για τις τιμές υπάρχει πρόταση στο τραπέζι…είναι καλή, αλλά αρκεί;

»Δεν το νομίζω. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να επιταχύνουμε την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας», τόνισε.

Ειδικότερα, καλεί την ΕΕ να λάβει ουσιαστικά μέτρα ώστε να προστατευθούν πραγματικά οι ευρωπαίοι καταναλωτές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σαρλ Μισέλ είχε ασκήσει πρόσφατα νέα κριτική στην φον ντερ Λάιεν λέγοντας ότι υπάρχει η αίσθηση πως «η Επιτροπή έχασε χρόνο, και αυτό είναι ατυχές».

Σύμφωνα με τι τελευταίες δηλώσεις της την Φον ντερ Λάιεν, «πρέπει να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας στις ώρες αιχμής ώστε να μειωθεί συνολικά η χρήση του ρεύματος».

Σχετικά άρθρα