Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουκρανία: Σήμα κινδύνου για Ζαπορίζια – «Εκκενώστε!»

Ουκρανία: Σήμα κινδύνου για Ζαπορίζια – «Εκκενώστε!»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ζαπορίζια, Ουκρανία, Πυρηνικό Εργοστάσιο, Ρωσία,

Η Ουκρανία κάλεσε σήμερα τους κατοίκους των κατεχόμενων περιοχών γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια να εκκενώσουν την πόλη για τη δική τους ασφάλεια.

Μόσχα και Κίεβο κατηγορούν ο ένας τον άλλο για βομβαρδισμούς του πυρηνικού σταθμού, του μεγαλύτερου της Ευρώπης, με υπαρκτό τον κίνδυνο μιας πυρηνικής καταστροφής.

«Απευθύνω έκκληση στους κατοίκους των περιοχών που γειτνιάζουν με τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια ….και τους λέω εκκενώστε!

»Βρείτε έναν τρόπο να φτάσετε σε έδαφος ελεγχόμενο από την Ουκρανία», δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιρίνα Βερεσούκ μέσω ανάρτησης της στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Ο εξόριστος Ουκρανός δήμαρχος του Ενερχοντάρ, της κύριας πόλης που εξυπηρετεί τον πυρηνικό σταθμό, δήλωσε σε δική του ξεχωριστή ανάρτηση στο Telegram, ότι η πόλη δέχεται πυρά από τις ρωσικές δυνάμεις και ότι έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση της.

Η Ρωσία αρνείται ότι βάλει κατά αμάχων και κατηγορεί το Κίεβο ότι βομβαρδίζει τον πυρηνικό σταθμό.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μάλιστα δήλωσε πως η Ουκρανία είναι εκείνη που απειλεί την πυρηνική ασφάλεια της Ευρώπης, προσθέτοντας ότι στην περιοχή δεν υπάρχει ρωσικός στρατιωτικός εξοπλισμός.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του επιτελείου του Στρατού της Ουκρανίας προειδοποιεί ότι η απειλή της Ρωσίας για χρήση πυρηνικών όπλων δεν θα πρέπει να αγνοηθεί.

Σχετικά άρθρα