Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βλ. Πούτιν: «Επίκειται ανθρωπιστική καταστροφή» λόγω έλλειψης τροφίμων

Βλ. Πούτιν: «Επίκειται ανθρωπιστική καταστροφή» λόγω έλλειψης τροφίμων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ενέργεια, Επισιτιστική Ασφάλεια, Ιράν, Κίνα, Ουκρανία, Ρωσία,

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι οι κυρώσεις της Δύσης είναι κοντόφθαλμες και αποτελούν κίνδυνο για ολόκληρο τον κόσμο, ο οποίος, όπως είπε, στρέφεται όλο και περισσότερο προς την Ασία.

Σε ομιλία του στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Δύση υπονόμευσε την παγκόσμια οικονομία με μια «επιθετική» προσπάθεια να επιβάλει την κυριαρχία της σε όλο τον κόσμο, όπως αναφέρει το Reuters.

Ωστόσο, ο Πούτιν δήλωσε ότι η περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού βρίσκεται σε άνοδο.

Παάα ταύτα, πρόσθεσε πως η ρωσική οικονομία ανταπεξέρχεται σε αυτό που ονόμασε «οικονομική και τεχνολογική επιθετικότητα της Δύσης», αναγνωρίζοντας κάποιες δυσκολίες σε ορισμένους κλάδους και περιοχές.

Ειδικότερα ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις που εξαρτώνται από τις προμήθειες από την Ευρώπη είναι μεταξύ αυτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Πρόσθεσε ακόμη πως η Ρωσία είναι αδύνατο να απομονωθεί και πως η Μόσχα θα αντισταθεί στις προσπάθειες να εκδιωχθεί από την παγκόσμια πολιτική σκηνή και τόνισε πως η Ρωσία βλέπει περισσότερες ευκαιρίες στην είσοδο στις αγορές της Μέσης Ανατολής και του Ιράν.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η Μόσχα έκανε ό,τι μπορούσε για να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να εξάγει σιτηρά.

Είπε ότι τα προβλήματα στην παγκόσμια αγορά τροφίμων είναι πιθανό να ενταθούν και ότι επίκειται ανθρωπιστική καταστροφή.

Ο Πούτιν ανέφερε ακόμη πως η Κίνα θα πληρώνει την Gazprom για το φυσικό αέριο σε εθνικά νομίσματα, με βάση την κατανομή 50-50 μεταξύ του ρωσικού ρουβλίου και του κινεζικού γουάν.

Σχετικά άρθρα