Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι κατέστρεψαν τουρκικό ελικόπτερο Sikorsky – Οι Τούρκοι λένε ότι χάλασε μόνο του

Οι Κούρδοι κατέστρεψαν τουρκικό ελικόπτερο Sikorsky – Οι Τούρκοι λένε ότι χάλασε μόνο του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τουρκία,

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας παραδέχθηκε την καταστροφή ενός ελικοπτέρου σε περιοχή εντός των συνόρων του ιρακινού Κουρδιστάν, ενώ το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε το στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Sikorsky.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε ανακοίνωσή του, τη Δευτέρα (5 Σεπτεμβρίου 2022), ότι ένα στρατιωτικό ελικόπτερο καταστράφηκε κατά τη διάρκεια τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στο έδαφος του ιρακινού Κουρδιστάν.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο «περίπου στις 23.45, ένα ελικόπτερο Sikorsky χρειάστηκε να πραγματοποιήσει απότομη αναγκαστική προσγείωση για τεχνικούς λόγους» στην περιοχή όπου βρισκόταν σε εξέλιξη εκκαθαριστική επιχείρηση που διεξάγει η Τουρκία στην περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν εναντίον των ανταρτών του PKK.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια ανεφοδιασμού του ελικοπτέρου αυτό καταστράφηκε, ωστόσο, «επτά από τα οκτώ μέλη του ελικοπτέρου διασώθηκαν. Είναι καλά στην υγεία τους», σημειώνοντας ότι «διεξάγονται έρευνες για έναν αγνοούμενο που επέβαινε στο ελικόπτερο».

Το κέντρο Τύπου του HPG, της στρατιωτικής πτέρυγας του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν, ανακοίνωσε ότι, το βράδυ της 3ης Σεπτεμβρίου, ενώ ο τουρκικός στρατός μετέφερε τις δυνάμεις του στην περιοχή Σίντα στο Αλ Ζαμπ, «οι δυνάμεις μας στόχευσαν ένα (τουρκικό) ελικόπτερο.

»Ομάδα Κούρδων ανταρτών στόχευσε με πυρά το ελικόπτερο Sikorsky, που οδήγησε στην ανάφλεξή του».

Στις 17 Απριλίου 2022, ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε μια επιχείρηση με την ονομασία «Claw-Lock» στην περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν, για να καταδιώξει μαχητές του PKK, η οποία είναι ακόμη «σε εξέλιξη».

Σχετικά άρθρα