Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεντβέντεφ: «Οι δυτικές χώρες παίζουν σκάκι με τον θάνατο»

Μεντβέντεφ: «Οι δυτικές χώρες παίζουν σκάκι με τον θάνατο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Gazprom, Αγωγός Nord Stream, Ενέργεια, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, Ρωσία,

Νέες απειλές κατά της Δύσης διατύπωσε ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ. Ο ισχυρός σύμβουλος του Προέδρου Πούτιν, προειδοποίησε πως «οι δυτικές χώρες παίζουν σκάκι με τον θάνατο» και τις κατηγόρησε ότι επιδιώκουν την διάλυση της Ρωσίας.

Μάλιστα, έσπευσε να επισημάνει με νόημα ότι «το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας είναι ο καλύτερος εγγυητής της διατήρησης της Μεγάλης Ρωσίας».

Το νέο ξέσπασμα Μεντβέντεφ συμπίπτει με την δραματική κλιμάκωση του ενεργειακού πολέμου που έχει κηρύξει η Ρωσία στην Ευρώπη.

Πριν από λίγο, κι ενώ η Gazprom είχε προαναγγείλει την επ’ αόριστον αναστολή της επαναλειτουργίας του Nord Stream 1 λόγω τεχνικής βλάβης σε τουρμπίνα, ανακοίνωσε πως άρχισε η ροή του φυσικού αερίου, χωρίς όμως να διευκρινίζει αν πρόκειται για δοκιμή ή όχι.

Μόνο ότι η ροή φτάνει τις 184 κιλοβατώρες ανά ώρα.

Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένες Πολιτείες, επιμένουν ότι η Μόσχα εργαλειοποιεί τα ενεργειακά της αποθέματα και δηλώνουν αποφασισμένες –και στο επίπεδο του G7– να προωθήσουν ολοταχώς την επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου με στόχο να διαμορφωθούν συνθήκες ασφυξίας για την ρωσική οικονομία και να χαθεί η βασική πηγή χρηματοδότησης του πολέμου στην Ουκρανία.

Σχετικά άρθρα