Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ είχε στόχο ιρανικό αεροπλάνο στη Συρία που μετέφερε ηγέτη των «Φρουρών»

Το Ισραήλ είχε στόχο ιρανικό αεροπλάνο στη Συρία που μετέφερε ηγέτη των «Φρουρών»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δαμασκός, Ιράν, Ισραήλ, Συρία, Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (Ιράν), Χαλέπι,

Πηγή των Τοπικών Αμυντικών Δυνάμεων του Ιράν, στο Κυβερνείο του Χαλεπίου στη βόρεια Συρία, δήλωσε την Πέμπτη ότι στο ιρανικό αεροσκάφος που στοχοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή από το Ισραήλ επέβαινε ένας εξέχοντας ηγέτης της Δύναμης Κουντς, Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν.

Η αεροπορική επιδρομή είχε στόχο ένα ιρανικό αεροπλάνο που επρόκειτο να προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπίου, ερχόταν από την Τεχεράνη και μετέφερε «μοναδικά όπλα», σύμφωνα με την πηγή.

Ωστόσο, το αεροσκάφος άλλαξε πορεία μετά τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις με πυραύλους και κατευθύνθηκε προς το Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού που επίσης έγινε στόχος του Ισραήλ ώρες αργότερα.

Την Τετάρτη, αρκετοί πύραυλοι, που εκτοξεύτηκαν από το Ισραήλ, είχαν στόχο το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χαλεπίου και έπληξαν στρατιωτικές θέσεις που συνδέονται με πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Τοπική πηγή είπε στο North Press ότι ένα φυλάκιο των ιρανικών τοπικών αμυντικών δυνάμεων πυρπολήθηκε ως αποτέλεσμα της πυραυλικής επίθεσης.

Περίπου δύο ώρες αργότερα, ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν στόχους στο κυβερνείο τη Δαμασκού, στη νότια Συρία.

Αποκλειστικές πηγές ανέφεραν στο North Press ότι ο πολιτικός διάδρομος προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Χαλεπίου υπέστη σοβαρές ζημιές.

Επιπλέον, σημαντικές εγκαταστάσεις του στρατιωτικού αεροδρομίου υπέστησαν ζημιές και σχεδόν τέθηκε εκτός λειτουργίας.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπίου περιλαμβάνει διάδρομο πολιτικών αεροπλάνων, στρατιωτικό αεροδρόμιο, αρχηγείο επιχειρήσεων και αποθήκες όπλων που συνδέονται με το Ιράν.

Σχετικά άρθρα