Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία: Οι ΗΠΑ εκπαιδεύουν μυστικά πιλότους από το Αφγανιστάν για να τους στείλουν στην Ουκρανία

Ρωσία: Οι ΗΠΑ εκπαιδεύουν μυστικά πιλότους από το Αφγανιστάν για να τους στείλουν στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφγανιστάν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ρωσία,

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στη Ρωσία αναφέρουν ότι το Αμερικανικό Πεντάγωνο εκπαιδεύει μυστικά πιλότους μαχητικών από το Αφγανιστάν για να τους στείλει να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία.

Στρατιωτική δήλωσε στο TASS ότι το Πεντάγωνο προσέλαβε πρώην Αφγανούς πιλότους που κατέφυγαν στις ΗΠΑ μαζί με Αμερικανούς πριν από ένα χρόνο.

Όλοι θα σταλούν στην Ουκρανία μέσω Πολωνίας μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους, η οποία θα ξεκινήσει τώρα στην Καλιφόρνια.

Η ρωσική έκθεση ισχυρίζεται ότι αυτό περιλαμβάνει τους πρώην πιλότους και άλλους Αφγανούς που συμμετείχαν σε ειδικές μονάδες.

Η πηγή σχολίασε: «Τους προσφέρεται επίσης να υποβληθούν σε εκπαίδευση και να υπογράψουν σύμβαση που περιλαμβάνει την επακόλουθη ανάπτυξη στη ζώνη μάχης στην Ουκρανία».

Η πηγή ισχυρίστηκε ότι αυτές οι ενέργειες και τα μέτρα δεν θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι «όλες αυτές οι υστερικές απόπειρες «να βουλώσουν τρύπες» θα αναβάλουν κάπως μόνο τη στρατιωτική καταστροφή του καθεστώτος του Κιέβου. Ωστόσο, δεν θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα».

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στη Ρωσία ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις και τα συστήματα αεράμυνας έχουν ουσιαστικά εξοντώσει το προσωπικό της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

«Ολόκληρο το εξειδικευμένο επιχειρησιακό προσωπικό της πρώην πολεμικής αεροπορίας της Ουκρανίας – των αεροσκαφών MiG-29, Su-27 και Su-25 – έχει ουσιαστικά εξαλειφθεί από τις αποτελεσματικές ενέργειες των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων και των συστημάτων αεράμυνας», ανέφερε η έκθεση.

Πηγή: The Eurasian Times

Σχετικά άρθρα