Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο ρωσικό καψόνι με το φυσικό αέριο: Η Gazprom κόβει πάλι τις ροές προς την Ευρώπη

Νέο ρωσικό καψόνι με το φυσικό αέριο: Η Gazprom κόβει πάλι τις ροές προς την Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Gazprom, Αγωγός Nord Stream, Γερμανία, Ενέργεια, Ρωσία, Φυσικό Αέριο,

Νέα παράταση της διακοπής λειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream ανακοίνωσε η Gazprom.

Η άντληση θα διακοπεί λόγω επισκευών της μοναδικής εναπομείνασας μονάδας συμπιεστή αερίου που βρίσκεται σε λειτουργία.

Η ημερομηνία διακοπής της λειτουργίας του αγωγού είχε αρχικά οριστεί για τις 31 Αυγούστου, ενώ η επανέναρξη των ροών φυσικού αερίου προς την Ευρώπη είχε προγραμματιστεί για τις 2 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την επίσημη σημερινή ανακοίνωση της Gazprom, όμως, η διακοπή διευρύνεται έως τις 3 Σεπτεμβρίου.

«Η άντληση φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream θα διακοπεί από τις 04.00 ώρα Μόσχας στις 31 Αυγούστου έως τις 04.00 ώρα Μόσχας στις 3 Σεπτεμβρίου λόγω επισκευής της μοναδικής μονάδας άντλησης αερίου που παραμένει σε λειτουργία», αναφέρει η ανακοίνωση της Gazprom σχετικά με τις πληροφορίες Seeburger πλατφόρμα.

Όταν επανέλθει η λειτουργία, μετά δηλαδή από την ολοκλήρωση των επισκευών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Gazprom, θα αρχίσουν εκ νέου οι ροές των 33 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων ημερησίως.

Το κλείσιμο της «στρόφιγγας» αναμένεται να πλήξει περισσότερο τον εφοδιασμό φυσικού αερίου της Ευρώπης καθώς ο αγωγός ήδη λειτουργεί με μόνο το 20% της χωρητικότητάς του λόγω της διακοπής λειτουργίας αρκετών αεριοστροβίλων.

Ένα από αυτά – κατασκευασμένο στον Καναδά από τη Siemens Energy – έχει σταλεί στο Μόντρεαλ για επισκευές.

Λόγω των κυρώσεων της Οτάβα κατά της Μόσχας, ο κατασκευαστής αρνήθηκε αρχικά να επιστρέψει τον επισκευασμένο εξοπλισμό στη Γερμανία, αλλά μετά από πολυάριθμα αιτήματα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας αποφάσισε να τον επιστρέψει.

Στις 25 Ιουλίου, η Gazprom ανακοίνωσε την αναγκαστική διακοπή λειτουργίας ενός άλλου κινητήρα αεριοστροβίλου στο σταθμό συμπιεστών Portovaya λόγω του τέλους του διαστήματος επιθεώρησης πριν από την επισκευή. Έτσι, μόνο ένας στρόβιλος παραμένει σε λειτουργία.

Σχετικά άρθρα