Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο συριακός στρατός έπληξε με ρουκέτες τουρκική κατοχική βάση στη Β/Δ Συρία

Ο συριακός στρατός έπληξε με ρουκέτες τουρκική κατοχική βάση στη Β/Δ Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μαρέα, Συρία, Τελ Ριφάτ, Τουρκία, Χαλέπι,

Αργά την Κυριακή, οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν με ρουκέτες περίχωρα τουρκικής στρατιωτικής βάσης κοντά στην πόλη Μαρέα στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου στη βορειοδυτική Συρία.

Τοπική πηγή είπε στον North Press ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις, που βρίσκονται στην πόλη Τελ Ριφάατ, βομβάρδισαν την τουρκική βάση στη Μαρέα με περισσότερες από 10 ρουκέτες.

Οι βομβαρδισμοί στόχευσαν τον τσιμεντένιο οχυρωματικό τοίχο γύρω από τη βάση προκαλώντας υλικές ζημιές χωρίς πληροφορίες για θύματα, πρόσθεσε η πηγή.

Με τη σειρά τους, οι τουρκικές δυνάμεις στόχευσαν τα χωριά Σεΐχ Ίσα και Ιμπίν στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου, γνωστή και ως περιοχή Σάχμπα, σύμφωνα με την πηγή.

Η περιοχή Σάχμπα φιλοξενεί εκτοπισμένους της κουρδικής πόλης Αφρίν, η οποία καταλήφθηκε το 2018 από την Τουρκία μετά από μια στρατιωτική επιχείρηση που ονομάζεται «Κλάδος Ελιάς» για την απώθηση των Κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) με το πρόσχημα της προστασίας της «εθνικής ασφάλειας» της Τουρκίας.

Η επιχείρηση προκάλεσε τον εκτοπισμό περίπου 300.000 από τους Κούρδους της Αφρίν, οι οποίοι από τότε έχουν καταφύγει σε 40 χωριά και πέντε στρατόπεδα στην περιοχή Σάχμπα.

Υπάρχουν περίπου 16.000 εκτοπισμένες οικογένειες από την Αφρίν κατανεμημένες σε 42 χωριά και πόλεις στην περιοχή Σάχμπα, επιπλέον των 1.870 οικογενειών, συνολικά 7.500 άτομα, που τώρα ζουν στους καταυλισμούς Μπαρκχοντάν, Σαρντάμ, Αφρίν, Αλ Αούντα και Σάχμπα σύμφωνα με την Συμβούλιο Κοινωνικών Υποθέσεων και Εργασίας της περιοχής Αφρίν, που λειτουργεί επί του παρόντος στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Η περιοχή προστατεύεται στρατιωτικά από ρωσικές και συριακές κυβερνητικές δυνάμεις από το 2018.

Πρόσφατα, η Τουρκία έχει κλιμακώσει τους βομβαρδισμούς της στην περιοχή εν μέσω αναφορών για διεξαγωγή νέας στρατιωτικής επιχείρησης.

Σχετικά άρθρα