Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανισόρροπη Ελβετή τζιχαντίστρια που προσπάθησε να σφάξει δύο γυναίκες παραμένει αμετανόητη

Ανισόρροπη Ελβετή τζιχαντίστρια που προσπάθησε να σφάξει δύο γυναίκες παραμένει αμετανόητη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ελβετία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

«Θα το έκανα καλύτερα εάν γυρνούσα τον χρόνο πίσω»… Αποτροπιασμό προκαλούν τα λόγια γυναίκας-μέλους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) που επιχείρησε να σκοτώσει δύο άλλες, σε κατάστημα της Ελβετίας, μαχαιρώνοντάς τις στον λαιμό.

Η 29χρονη ιταλόφωνη Ελβετίδα που, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, έχει υποβληθεί σε ψυχιατρική παρακολούθηση, δεν επέδειξε διάθεση μεταμέλειας ενώπιον του δικαστηρίου, τη Δευτέρα.

Κατηγορήθηκε για τρομοκρατική ενέργεια την 24η Νοεμβρίου του 2020 οπότε και πραγματοποίησε την επίθεση σε πολυκατάστημα στο Λουγκάνο.

Η γυναίκα κρατείται από τη σύλληψή της στις 24 Νοεμβρίου 2020, την ημέρα των επιθέσεων. Έχει επίσης κατηγορηθεί για παράνομη πορνεία.

«Εάν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, θα το έκανα καλύτερα με συνεργούς» είπε στη δικαστική αίθουσα η 29χρονη.

Καταγγέλλεται ότι κατά την επίθεση το μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και δήλωσε ότι βρίσκεται εκεί για το Ισλαμικό Κράτος.

Σημειώνεται ότι το ένα από τα δύο θύματα της 29χρονης, που παρέστη στη δίκη, υποφέρει ακόμη -σχεδόν δύο χρόνια μετά την επίθεση- από σοβαρά προβλήματα στην περιοχή του λαιμού.

Το δικαστήριο άκουσε επίσης ότι η κατηγορούμενη έπασχε από μια ψυχωσική διαταραχή που έμοιαζε με σχιζοφρένεια, αλλά η επίθεση ήταν εκ των προτέρων προσχεδιασμένη και όχι παρορμητική.

Ένας ψυχίατρος συνέστησε τουλάχιστον τρία χρόνια θεραπείας της τζιχαντίστριας σε μονάδα ασφαλείας.

Η γυναίκα είχε μια διαδικτυακή σχέση με έναν τζιχαντιστή στη Συρία, αλλά δεν κατάφερε να τον συναντήσει εκεί.

Οι έρευνες της Αστυνομίας αποκάλυψαν ότι το 2017 η γυναίκα είχε δημιουργήσει σχέση μέσω των social media με έναν τζιχαντιστή από τη Συρία και είχε προσπαθήσει να τον συναντήσει στη Συρία.

Τότε, οι τουρκικές Αρχές δεν την άφησαν να περάσει από τα σύνορα στη Συρία όταν προσπάθησε να ταξιδέψει εκεί για να συναντήσει τον άνδρα και την επέστρεψαν στην Ελβετία.

Η γυναίκα αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας. Μετά την επιστροφή της στην Ελβετία εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική.

Σχετικά άρθρα