Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μουσταφά Μαντμπουλί: Η Αίγυπτος έχει σιτάρι για επτά μήνες

Μουσταφά Μαντμπουλί: Η Αίγυπτος έχει σιτάρι για επτά μήνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Επισιτιστική Ασφάλεια, Σιτάρι,

Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Μουσταφά Μαντμπουλί διαβεβαίωσε ότι το στρατηγικό απόθεμα του κράτους για προμήθεια εμπορευμάτων είναι ασφαλές και ότι το απόθεμα σιταριού του θα διαρκέσει για τουλάχιστον επτά μήνες.

Υπάρχουν περίπου πέντε εκατομμύρια οικογένειες που θα λάβουν χρηματική υποστήριξη, που σημαίνει το ένα τέταρτο του αιγυπτιακού λαού, εξήγησε.

Μη υπερβαίνοντας τον αριθμό των ατόμων σε μια οικογένεια πάνω από δύο παιδιά, ο Μουσταφά Μαντμπουλί είπε ότι αυτό θα βοηθήσει στον έλεγχο του ρυθμού αύξησης του πληθυσμού.

Ο υπερπληθυσμός είναι μια μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει η Αίγυπτος, είπε, με την χώρα του Νείλου πιθανόν να δει 2,18 εκατομμύρια νεογέννητα φέτος – μια αύξηση του μέσου όρου των γεννήσεων 1,6 εκατομμυρίων κάθε χρόνο.

Ο Μουσταφά Μαντμπουλί τόνισε ότι αυτός ο μεγάλος αριθμός πληθυσμιακής αύξησης δεν θα δείξει την προσπάθεια που καταβάλλει το κράτος.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η οικονομία της Αιγύπτου είναι ισχυρή και ικανή να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις.

Είπε ότι η εφαρμογή του έκτακτου πακέτου κοινωνικής προστασίας που κατευθύνθηκε από τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση όλων των υλικοτεχνικών εργασιών και η πραγματική εφαρμογή επί τόπου θα ξεκινήσει την πρώτη Σεπτεμβρίου.

Σχετικά άρθρα