Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εννέα εκατομμύρια Ιρακινοί ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας

Εννέα εκατομμύρια Ιρακινοί ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ, Όριο Φτώχειας,

Εννέα εκατομμύρια Ιρακινοί ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, παρά τη σημαντική αύξηση των εξαγωγών πετρελαίου και των εσόδων της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα την Παρασκευή.

Ο Ζίκρα Αμπντούλ Ραχίμ, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, φέρεται να είπε στην «Al-Iraqiya» ότι «οι δικαιούχοι των μισθών του δικτύου κοινωνικής φροντίδας είναι 1,4 εκατομμύρια οικογένειες, ενώ ο αριθμός των οικογενειών που δικαιούνται μισθούς περίθαλψης είναι τρία εκατομμύρια».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «200 χιλιάδες νέοι που είναι ικανοί να εργαστούν επωφελούνται από μισθούς κοινωνικής πρόνοιας [επιδόματα]».

Οι μισθοί που καταβάλλονται στους ανέργους στο Ιράκ, συμπεριλαμβανομένων των χήρων και των ορφανών, ως οικονομική βοήθεια, συνήθως δεν υπερβαίνουν τα 180.000 ιρακινά δηνάρια (περίπου 125 δολάρια).

Παρατηρητές και ακτιβιστές υποστήριξαν ότι αυτό το ποσό δεν καλύπτει τα προς το ζην οποιουδήποτε Ιρακινού περισσότερο από μια εβδομάδα.

Μιλώντας στο Al-Araby Al-Jadeed υπό τον όρο της ανωνυμίας, αξιωματούχος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σημείωσε ότι «το υπουργείο έχει καταμετρήσει τον αριθμό των δικαιούχων μηνιαίων επιδομάτων, και διαπίστωσε ότι πλησιάζουν τα τρία εκατομμύρια, αλλά υπάρχουν περισσότεροι από εννέα εκατομμύρια Ιρακινοί που χρήζουν βοήθειας.

»Ωστόσο, το υπουργείο δεν διαθέτει επαρκείς οικονομικούς προϋπολογισμούς για να καλύψει αυτούς τους αριθμούς», όπως αναφέρεται από το Trend Detail News.

Πρόσθεσε ότι «το ποσοστό της φτώχειας αυξάνεται συνεχώς και υπάρχουν πληροφορίες από το Υπουργείο Σχεδιασμού που υποδεικνύουν μεγαλύτερο αριθμό από αυτόν», σημειώνοντας ότι «η φτώχεια στο Ιράκ είναι στα υψηλότερα επίπεδά της».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πληθυσμός του Ιράκ το 1990 ήταν 17,4 εκατ., το 2000 αυξήθηκε στα 23,5 εκατ., το 2010 πήγε στα 29,7 και σήμερα έχει εκτιναχθεί στα 40,2 εκατ. Εάν δεν ρυθμίσουν τον υπερπληθυσμό τους στο Ιράκ κανένα πετρέλαιο δεν θα μπορέσει να τους «ταΐσει».

Σχετικά άρθρα