Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία δεν θέτει όρους για συνομιλίες με τη Συρία του Άσαντ

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία δεν θέτει όρους για συνομιλίες με τη Συρία του Άσαντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Συρία, Τουρκία,

Στη γραμμή της δημιουργίας διαύλων με τον συριακό καθεστώς Άσαντ συνεχίζει η τουρκική διπλωματία, με νέες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου το πρωί της Τρίτης.

Πιο ειδικά, ο Τούρκος υπ. Εξωτερικών ανέφερε ότι οι υπηρεσίες Πληροφοριών των δύο χωρών βρίσκονται σε επαφή, καθώς και ότι η Άγκυρα δεν θέτει προαπαιτούμενα στον διάλογό της με τη Δαμασκό.

Πρόσθεσε δε ότι οι συνομιλίες Τουρκίας – Συρίας θα πρέπει να έχει συγκεκριμένους στόχους, ενώ ανέφερε δεν σχεδιάζει να συναντήσει κάποιον Σύρο κυβερνητικό αξιωματούχο στη Σαγκάη της Κίνας, όπου θα βρεθεί, διευκρινίζοντας ότι ο πρόεδρος της Συρίας δεν είναι προσκεκλημένος εκεί.

Ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στις διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο ελεγχόμενο από την συριακή αντιπολίτευση (σε μεγάλο βαθμό και από τον τουρκικό στρατό) τμήμα της βόρειας και βορειοδυτικής Συρίας, σημειώνοντας ότι οι τουρκικές υπηρεσίες Πληροφοριών ερευνούν τα κίνητρα πίσω από τις διαμαρτυρίες.

Τμήμα των πολιτικών δυνάμεων και των Σύρων ενόπλων ισλαμιστών που στηρίζονται εδώ και χρόνια από την Τουρκία (δεδομένου ότι Σαουδική Αραβία και Κατάρ έχουν «κόψει» τους δεσμούς τους με το αντικαθεστωτικό μπλοκ εδώ και χρόνια) έχουν αντιδράσει έντονα στις πρόσφατες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων περί ανάγκης Άσαντ και αντιπολίτευση να καταλήξουν σε συμβιβασμό.

Σχετικά άρθρα