Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Και δεύτερη γεώτρηση στο Οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ από το «Tungsten Explorer»

Και δεύτερη γεώτρηση στο Οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ από το «Tungsten Explorer»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κύπρος, Υδρογονάνθρακες,

Στον στόχο «Zeus-1», για μια νέα ερευνητική γεώτρηση στο Οικόπεδο 6 προκειμένου να εκτιμηθούν με μεγαλύτερη ακρίβεια οι ποσότητες φυσικού αερίου στο εν λόγω τεμάχιο, έχει μεταβεί πλέον το πλοίο-γεωτρύπανο «Tungsten Explorer».

Σύμφωνα με το κυπριακό Υπουργείο Ενέργειας, η κοινοπραξία των Εni Cyprus Limited και TotalEnergies EP Cyprus B.V. και το υπουργείο επεξεργάζονται ήδη τρόπους για επίσπευση και βέλτιστη αξιοποίηση της νέας ανακάλυψης στην ΑΟΖ της Κύπρου, μεταξύ άλλων συμβάλλοντας και στις προσπάθειες της Ευρώπης για ενίσχυση της ενεργειακής της ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτό θα διεξαχθεί και η νέα ερευνητική γεώτρηση.

Χαρακτηριστικά καλής μέχρι και εξαιρετικής ποιότητας

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων των Εni Cyprus Limited και TotalEnergies EP Cyprus B.V., το κυπριακό Υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία και ασφάλεια οι εργασίες της ερευνητικής γεώτρησης «Cronos-1», εντός του Οικοπέδου 6 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η γεώτρηση, η οποία διενεργήθηκε από το πλοίο-γεωτρύπανο «Tungsten Explorer» σε βάθος νερού 2.287 μέτρων, κατέδειξε την ύπαρξη στήλης καθαρού φυσικού αερίου 260 μέτρων, όπως σημειώνει.

«Στη βάση δε της εκτεταμένης ανάλυσης των δεδομένων που προέκυψαν, ο ταμιευτήρας που ανακαλύφθηκε έχει χαρακτηριστικά καλής μέχρι και εξαιρετικής ποιότητας και διαθέτει, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις, συνολική ποσότητα φυσικού αερίου 2.5 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών (Tcf)», προσθέτει το ίδιο.

Σχετικά άρθρα