Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυπριακή ΑΟΖ: Σημαντική ανακάλυψη στο Τεμάχιο Κρόνος – Ανακοίνωση από ENI και TOTAL

Κυπριακή ΑΟΖ: Σημαντική ανακάλυψη στο Τεμάχιο Κρόνος – Ανακοίνωση από ENI και TOTAL
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για TOTAL, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κύπρος, Υδρογονάνθρακες, Φυσικό Αέριο,

Επίσημη ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εργασιών που διενεργούνται στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ έκαναν τη Δευτέρα (22/08) οι εταιρείες ENI και TOTAL.

Όπως αναφέρεται στο Reuters, οι δύο εταιρείες δήλωσαν πως έκαναν μια «σημαντική ανακάλυψη στο τεμάχιο Κρόνος».

Το Cronos-1 εμφάνισε αρκετά καλά διαστήματα καλής ποιότητας ανθρακικών αλατών και επιβεβαίωσε τη συνολική καθαρή αμοιβή αερίου, άνω των 260 μέτρων, αναφέρει η TotalEnergies σε ανακοίνωση.

«Αυτή η επιτυχημένη εξερευνητική γεώτρηση στο Cronos-1 είναι μια άλλη απεικόνιση του αντίκτυπου της στρατηγικής μας για Εξερεύνηση, η οποία επικεντρώνεται στην ανακάλυψη πόρων με χαμηλό τεχνικό κόστος και χαμηλές εκπομπές άνθρακα, για να συμβάλει στην ενεργειακή ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της παροχής πρόσθετων πηγών εφοδιασμού με φυσικό αέριο στην Ευρώπη», δήλωσε ο Kevin McLachlan, ανώτερος εκτελεστικός αντιπρόεδρος για τις γεωτρήσεις της TotalEnergies.

Οι δύο εταιρείες έχουν από κοινού ποσοστό 50% στο οικόπεδο 6.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ENI, oι προκαταρκτικές εκτιμήσεις στο κοίτασμα Cronos-1 του τεμαχίου 6 υποδεικνύουν την ύπαρξη 2,5 tcf φυσικού αερίου.

Η Eni είναι παρούσα στην Κύπρο από το 2013.

Η Εταιρεία διαχειρίζεται τα τεμάχια 2, 3, 6, 8, και 9 και έχει συμμετοχές στα οικόπεδα 7 και 11 που διαχειρίζεται η TotalEnergies.

Σχετικά άρθρα