Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκική αντιπροσωπεία στη Δαμασκό – Πιθανή συνάντηση Ερντογάν-Άσαντ 15-16 Σεπτεμβρίου

Τουρκική αντιπροσωπεία στη Δαμασκό – Πιθανή συνάντηση Ερντογάν-Άσαντ 15-16 Σεπτεμβρίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μπασάρ αλ Άσαντ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τουρκία,

Αντιπροσωπεία τουρκικού αριστερού κόμματος και αρκετοί πρώην υπουργοί και βετεράνοι διπλωμάτες πρόκειται να επισκεφθούν τη Συρία και να συναντήσουν τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το πρακτορείο ειδήσεων Mehr ανέφερε ότι εάν τα αποτελέσματα της προαναφερθείσας επίσκεψης είναι θετικά, οι πρόεδροι της Συρίας και της Τουρκίας «πιθανότατα θα συναντηθούν στο περιθώριο της επικείμενης Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) στο Ουζμπεκιστάν».

Η ετήσια σύνοδος κορυφής της SCO για το 2022 έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 15-16 Σεπτεμβρίου στη Σαμαρκάνδη.

«Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο Σότσι, ο Πούτιν του ζήτησε να συμμετάσχει στη συνάντηση της Σαγκάης και πιθανότατα θα συμμετάσχει», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Με τη σειρά του, ο Πούτιν ζήτησε από τον αλ Άσαντ να παραστεί στη συνάντηση.

«Εάν ο Άσαντ συμμετάσχει στη συνάντηση, πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των προέδρων της Τουρκίας και της Συρίας», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Στις 11 Αυγούστου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η χώρα του σκοπεύει να εξομαλύνει τους δεσμούς με τη συριακή κυβέρνηση και καλεί για συμφιλίωση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Αποκάλυψε επίσης ότι είχε μια σύντομη συνάντηση με τον Σύρο ομόλογό του Φαϊζάλ Μεκντάντ στο Βελιγράδι τον Οκτώβριο του 2021, προσθέτοντας ότι η επικοινωνία είχε επαναληφθεί μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών των δύο χωρών.

Ωστόσο, σε πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά που διοικούνται από φατρίες της ισλαμιστικής συριακής αντιπολίτευσης που υποστηρίζονται από την Τουρκία στη βορειοδυτική Συρία πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις, εκφράζοντας την οργή τους στην εξομάλυνση Τουρκίας-Συρίας που επιχειρείται.

Σχετικά άρθρα