Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν σχολείο θηλέων του ΟΗΕ στη Συρία – Σκοτώθηκαν 4 μαθήτριες, καταδίκασαν οι ΗΠΑ

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν σχολείο θηλέων του ΟΗΕ στη Συρία – Σκοτώθηκαν 4 μαθήτριες, καταδίκασαν οι ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Έγκλημα Πολέμου, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τουρκία, Χασάκα,

Ο υποστράτηγος Τζον Μπρέναν, διοικητής της CJTF-OIR (Combined Joint Task Force – Operation Inherent Resolve), καταδίκασε την Παρασκευή το βράδυ την επίθεση τουρκικού ντρόουν που σκότωσε τέσσερα κορίτσια στο χωριό Σιμόκε κοντά στο Ταλ Ταμρ.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, τέσσερα κορίτσια σκοτώθηκαν στην επίθεση τουρκικού ντρόουν και άλλα 11 τραυματίστηκαν.

Το εκπαιδευτικό κέντρο για κορίτσια χρηματοδοτείται από τα Ηνωμένα Έθνη και βρίσκεται μόλις 2 χιλιόμετρα από μια βάση με δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

«Το απόγευμα της 18ης Αυγούστου, ένα ένοπλο μη επανδρωμένο εναέριο σύστημα χτύπησε μια ομάδα έφηβων κοριτσιών που έπαιζαν βόλεϊ που ήταν ενεργά σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών στη Χασάκα.

»Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι από την επίθεση σκοτώθηκαν τέσσερις και τραυματίστηκαν πολλές άλλες.

Οι μαθήτριες που σκοτώθηκαν στην εγκληματική τουρκική επίθεση.

»Εκ μέρους της CJTF-OIR, καταδικάζω αυτή την επίθεση και όποια άλλη σκοτώνει και τραυματίζει αμάχους», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο υποστράτηγος Τζον Μπρέναν.

«Τέτοιες πράξεις είναι αντίθετες με τους νόμους των ένοπλων συγκρούσεων, οι οποίοι απαιτούν την προστασία των αμάχων.

»Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των νεκρών και τα συλλυπητήρια στις τραυματίες», πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση δεν ανέφερε ότι η φονική επίθεση με ντρόουν έγινε από την Τουρκία.

Η Τουρκία έχει εντείνει τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τους βομβαρδισμούς στη βόρεια Συρία τους τελευταίους μήνες.

Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε να εξαπολύσει νέα επίθεση στη βόρεια Συρία τον Μάιο.

Σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου Πληροφοριών της Ροζάβα (RIC) που εδρεύει στη Συρία, από τις 19 Ιουλίου έως τις 18 Αυγούστου, οι τουρκικοί βομβαρδισμοί και οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σκότωσαν 62 άτομα (14 από τους οποίους ήταν άμαχοι) και τραυμάτισαν 86 (61 εκ των οποίων ήταν άμαχοι).

«Η αύξηση των στρατιωτικών εχθροπραξιών στη βόρεια Συρία δημιουργεί χάος σε μια εύθραυστη περιοχή όπου η απειλή του Ισλαμικού Κράτους παραμένει παρούσα», είπε ο υποστράτηγος Τζον Μπρέναν.

«Καλούμε για άμεση αποκλιμάκωση από όλα τα μέρη και τερματισμό των δραστηριοτήτων που θέτουν σε κίνδυνο τα σημαντικά κέρδη στο πεδίο της μάχης που έχει κάνει ο Συνασπισμός κατά του Ισλαμικού Κράτους».

Η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) την Παρασκευή σε μια δήλωση προέτρεψε τον υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Συνασπισμό, τους αρμόδιους θεσμούς και τον ΟΗΕ να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να σταματήσουν την «τουρκική επιθετικότητα».

Σχετικά άρθρα