Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πεσμεργκά και ιρακινός στρατός εκκαθαρίζουν το Ισλαμικό Κράτος στο βόρειο Ιράκ

Πεσμεργκά και ιρακινός στρατός εκκαθαρίζουν το Ισλαμικό Κράτος στο βόρειο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Οι Κούρδοι στρατιώτες Πεσμεργκά του ιρακινού Κουρδιστάν ξεκίνησαν την Πέμπτη κοινή επιχείρηση με τον ιρακινό στρατό για την εκκαθάριση των περιοχών μεταξύ των επαρχιών Σαλαντίν και Ντιγιάλα από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Οι δυνάμεις Πεσμεργκά κινητοποιήθηκαν νωρίς το πρωί για να καθαρίσουν τις αγροτικές περιοχές γύρω από το Χανακίν, στα βόρεια της επαρχίας Ντιγιάλα.

Εν τω μεταξύ, ο ιρακινός στρατός άρχισε να ερευνά τις ταραγμένες περιοχές στα βόρεια της επαρχίας Σαλαντίν για την καταδίωξη των υπόλοιπων τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Οι ορεινές περιοχές μεταξύ των κουρδικών πόλεων Κίφρι και Τουζ Χουρματού έχουν χρησιμοποιηθεί από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους για να κρύβονται και να οργανώνουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Το BasNews έμαθε ότι πολλά κρησφύγετα και σήραγγες του Ισλαμικού Κράτους ανακαλύφθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της επιχείρησης και οι έρευνες συνεχίζονται.

Σχετικά άρθρα