Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκικές στρατιωτικές φάλαγγες εισήλθαν στη Συρία τα μεσάνυχτα της Τρίτης

Τουρκικές στρατιωτικές φάλαγγες εισήλθαν στη Συρία τα μεσάνυχτα της Τρίτης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Συρία, Τουρκία,

Η Τουρκία έστειλε τα μεσάνυχτα της Τρίτης τρεις ογκώδεις στρατιωτικές φάλαγγες σε πολλές πόλεις στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Αποκλειστική πηγή είπε στο North Press ότι μια τουρκική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή πέρασε από το πέρασμα αλ-Χαμάμ στην ύπαιθρο του Αφρίν, βόρεια του Χαλεπίου, και κατευθύνθηκε προς μια στρατιωτική βάση στην πόλη.

Ακολούθησε μία ακόμα που κατευθύνθηκε σε τουρκική βάση στην Τζαραμπλούς βορειοανατολικά του Χαλεπίου.

Το τρίτο κονβόι των τουρκικών ενισχύσεων εισήλθε μέσω του συνοριακού περάσματος Μπαμπ αλ-Σαλαμέχ σε μια τουρκική βάση στην Αζάζ, μια πόλη βόρεια του Χαλεπίου, σύμφωνα με την πηγή.

Σημείωσε ότι οι στρατιωτικές φάλαγγες, οι οποίες περιελάμβαναν τανκς, καμιόνια με πεζικάριους και πυρομαχικά, συνοδεύονταν από διακοπή ρεύματος και αναγνωριστικές πτήσεις από τουρκικά αεροσκάφη πάνω από την περιοχή.

Επίσης, το ιατρικό προσωπικό σε τουρκικά νοσοκομεία σε πόλεις της επαρχίας του Χαλεπίου κλήθηκε να παραμείνουν σε εγρήγορση και να ανακαλέσουν άδειες Τούρκων οπλαρχηγών, σύμφωνα με την πηγή.

Πρόσθεσε ότι η είσοδος των τουρκικών αυτοκινητοπομπών συνέπεσε με διακεκομμένους βομβαρδισμούς της πόλης Τελ Ριφάατ και του χωριού Μαρανάζ βόρεια του Χαλεπίου.

Η Τουρκία συνεχίζει να συγκεντρώνει περισσότερες στρατιωτικές ενισχύσεις προς τις γραμμές επαφής, παράλληλα με τις αυξανόμενες επιθέσεις σε περιοχές στη βόρεια Συρία, με θύματα αμάχους, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και γυναικών.

Σχετικά άρθρα