Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμπντουραχμάν Αλ Ίσα: Να αναπτυχθούν κυανόκρανοι μεταξύ Κούρδων (SDF) και τουρκικού στρατού κατοχής στη Β/Α Συρία

Αμπντουραχμάν Αλ Ίσα: Να αναπτυχθούν κυανόκρανοι μεταξύ Κούρδων (SDF) και τουρκικού στρατού κατοχής στη Β/Α Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Κυανόκρανοι ΟΗΕ, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Την Πέμπτη, τα συριακά πολιτικά κόμματα στη βορειοανατολική Συρία κάλεσαν διεθνείς επιτροπές να εισέλθουν στην περιοχή για να επανεξετάσουν τις συνεχιζόμενες τουρκικές επιθέσεις.

Ο Abdurrahman al-Issa, ένας Σύρος πολιτικός, είπε ότι η συνεχής τουρκική κλιμάκωση στην περιοχή απειλεί εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους στη βορειοανατολική Συρία.

Οι συνεχείς τουρκικοί βομβαρδισμοί και οι επιθέσεις «θέτουν μια ηθική ευθύνη για την προστασία του λαού της περιοχής στους ώμους του κόσμου», πρόσθεσε ο al-Issa.

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να σταματήσει να κλείνει τα μάτια στις εγκληματικές ενέργειες της Τουρκίας, είπε περαιτέρω.

Τόνισε, σε συνέντευξή του στο North Press, ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις τουρκικές επιθέσεις κατά της Συρίας, καθώς η Τουρκία είναι μέλος του ΟΗΕ και το Συμβούλιο θα πρέπει να εκδώσει μια απόφαση που θα υποχρεώνει την Τουρκία να σταματήσει τις επιθέσεις της.

Είπε ότι η ανάπτυξη των δυνάμεων του ΟΗΕ σε γραμμές επαφής μεταξύ περιοχών που κατέχει η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) και εκείνων που κατέχει η Τουρκία μπορεί να συμβάλει στον τερματισμό των τουρκικών επιθέσεων.

Η AANES ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 2014 στις κουρδικές περιοχές Αφρίν, Κομπάνι και Τζαζίρα στη βόρεια Συρία μετά την αποχώρηση των κυβερνητικών δυνάμεων.

Αργότερα, επεκτάθηκε στη Μανμπίτζ, την Τάμπκα, τη Ράκα, τη Χασάκα και τη Ντέιρ Αλ Ζουρ, αφού οι SDF νίκησαν στρατιωτικά το Ισλαμικό Κράτος σε αυτά τα εδάφη.

Ο πολιτικός τόνισε ότι τα τελευταία τρία χρόνια, «τα κράτη-εγγυήτριες [ΗΠΑ και Ρωσία] καθώς και οι κοινές περιπολίες στην περιοχή απέτυχαν να συγκρατήσουν την Τουρκία από το να στοχεύει αμάχους».

Μετά την τουρκική εισβολή τον Οκτώβριο του 2019 [μωβ εδάφη στον χάρτη], η Τουρκία υπέγραψε δύο συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός, η μία με τη Ρωσία και η άλλη με τις ΗΠΑ που ορίζουν την παύση όλων των εχθροπραξιών, την απόσυρση των SDF 32 χιλιόμετρα μακριά από τα τουρκικά σύνορα και τη διεξαγωγή κοινών περιπολιών με τη Ρωσία.

Οι SDF αποσύρθηκαν από τις συνοριακές περιοχές σύμφωνα με τη συμφωνία, αλλά η Τουρκία συνεχίζει να στοχεύει την περιοχή.

Από την υπογραφή των δύο συμφωνιών, έχουν ξεκινήσει 108 κοινές περιπολίες Ρωσίας-Τουρκίας, καθώς η Τουρκία συνεχίζει να επιτίθεται εναντίον αμάχων της περιοχής.

Ο Κάμελ Ουάρντ, ένας άλλος πολιτικός, είπε: «Η ανάγκη για είσοδο διεθνών αντιπροσωπειών στη [βορειοανατολική Συρία] έχει γίνει επείγουσα, προκειμένου να επανεξεταστεί η κατάσταση στο έδαφος και να τεκμηριωθούν οι τουρκικές παραβιάσεις κατά των κατοίκων και του εδάφους της Συρίας».

Ο Ουάρντ είπε στο North Press ότι η επίμονη τουρκική στρατιωτική κλιμάκωση στο συριακό έδαφος «απειλεί τη σταθερότητα, εγείρει την ανησυχία των κατοίκων και επηρεάζει τις οικονομικές και βιοτικές καταστάσεις».

Επεσήμανε ότι η AANES πρέπει να καταβάλει εκτεταμένες διπλωματικές προσπάθειες για να εκθέσει τις πρακτικές της Τουρκίας στην παγκόσμια κοινή γνώμη και να αντικρούσει τις αβάσιμες κατηγορίες της Τουρκίας προκειμένου να πραγματοποιήσει την επιθετικότητά της αγνοώντας τη μοίρα των αμάχων».

Κάλεσε επίσης τους Σύρους να ενοποιήσουν τη στάση τους ενάντια στις τουρκικές ενέργειες μέσω του διαλόγου μεταξύ όλων των πλευρών της σύγκρουσης στη Συρία με βάση το ψήφισμα του ΟΗΕ Νο. 2254.

Σχετικά άρθρα